"Upozorio sam ga na kršenje sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine"! Vučić ugostio predsedavajućeg OEBS-a! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.04.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava, istakao je Vučić.

"Upozorio sam ga na kršenje sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine"! Vučić ugostio predsedavajućeg OEBS-a! (FOTO)

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsedavajućeg Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i ministra za spoljne poslove, trgovinu i evropske poslove Republike Malte Ijana Bordža.

 

- Dobar i sadržajan sastanak Ijanom Bordžom predsedavajućim OEBS i ministrom spoljnih i evropskih poslova Malte, sa kojim sam razmenio mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, saradnji Srbije i OEBS i napretku reformskih procesa u zemlji.

 

- Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice.

- Ponovio sam da Srbija, i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese - istakao je Vučić.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sutra u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović i predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem.

Sastanak je zakazan za 18.00 časova u Vili Mir.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Zora

10.04.2024 20:32

Beograd ulaže ogromne napore da se situacija na KiM normalizuje. Međutim, Priština ne želi mir.

Ena

10.04.2024 20:34

Zahvaljujući Vučiću i njegovim svakodnevnim sastancima sa međunarodnim predstavnicima, ceo svet je upoznat sa terorom koji Kurti sprovodi nad Srbima na KiM.

Sandra

10.04.2024 20:35

Međunarodna saradnja i podrška je bitna za našu državu.

Edain

10.04.2024 20:44

Lepo je rečeno u lice, kao i Makronu, kao i ovom predsedavajućem OEBS-a. Ali moram da primetim da izbori u decembru, kao ni izbori u junu nisu bili tema sastanka. U prevodu, snovi opozicije su se srušili.