POBUNA PROTIV GAZDA ĐILASA! NAJBLIŽI SARADNICI OTKAZUJU POSLUŠNOST: Što su bliži izbori, to se opozicija brže raspada

Autor:

Vesti

10.04.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Stevanović, jedna od osnivača SSP, dala ostavku na sve funkcije i napustila stranku

POBUNA PROTIV GAZDA ĐILASA! NAJBLIŽI SARADNICI OTKAZUJU POSLUŠNOST: Što su bliži izbori, to se opozicija brže raspada

Foto: ST/Petar Divac, Tanjug/RADE PRELIĆ

U političkom savezu "Srbija protiv nasilja" počeli su da otkazuju poslušnost šefu Draganu Đilasu, dok ga istovremeno napuštaju bliski višegodišnji saradnici nezadovoljni odlukom o bojkotu predstojećih beogradskih izbora, ali i bahatim ponašanjem pošto je tu odluku, kako navode, doneo na svoju ruku, bez debata i saglasnosti.


ZA BOJKOT BEZ RAZLOGA


Đilas, uz lidera Novog DSS Miloša Jovanovića i pokreta Srce Zdravka Ponoša, poručuje da ono što on naziva pravom opozicijom neće izaći 2. juna na izbore sve i da se ispune svi njihovi zahtevi, te da se neće odazvati ni pozivu predsednice parlamenta Ane Brnabić da se o tome dogovara, ali je s druge strane stigao hladan tuš. Miloš Pavlović iz Narodne partije Srbije Miroslava Aleksića kazao je da bi išao i na sastanak s predsednicom Skupštine Srbije, ali i na izbore.


- Opozicija treba da ide na sastanak jer je postavila te uslove. Ako se ti uslovi ispune, onda opozicija treba da izađe na izbore - rekao je Pavlović.


Time su odbačene reči Đilasa i nedvosmisleno se demonstrira nesloga u opozicionim redovima. U isto vreme Ana Stevanović, dosad jedna od najbliskijih Đilasovih saradnica, saopštila je da napušta SSP nezadovoljna odlukom o bojkotu, koja je uzgred, kako je navela, doneta bez debate i saglasnosti.


- Posle pet godina odlučila sam da i formalno napustim SSP, u kom sam bila od dana osnivanja i da podnesem ostavke na sve stranačke funkcije: članice predsedništva i internacionalnog sekretara. Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima - izjavila je Ana Stevanović i isključila opciju prelaska u drugu partiju.

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Ana Stevanović napustila Đilasa

 


POGREŠNA ODLUKA


Odluku o bojkotu izbora ona smatra pogrešnom.


- Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti. Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća dva meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i da učine doslovno sve što je moguće u borbi za svaki glas - istakla je Ana Stevanović.


MILOŠ PAVLOVIĆ BI IŠAO NA SASTANAK S ANOM BRNABIĆ I NA IZBORE

Sandra Božić: Miševi napuštaju brod koji tone


Sandra Božić, potpredsednica Skupštine i članica Predsedništva SNS, ocenjuje za Srpski telegraf da miševi prvi napuštaju brod koji tone, samo to još niko nije javio Đilasu.
- Polako uviđaju da Đilasovu stranku pokreće jedino finansijski interes, te da se njegove odluke ne dovode u pitanje, makar one predstavljale politički salto mortale. Očigledno je da se bojkotom beži od odgovornosti i čuvaju pozicije koje će ih osloboditi svih odgovornosti za katastrofalnu i autošovinističku politiku koju vode - kaže Sandra Božić za naš list.

Milojičić: Tek će pući tikva i na lokalu


Radoslav Milojičić Kena, poslanik s liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", tvrdi za Srpski telegraf da su po dubini opozicionih stranaka mnogi predsednici opštinskih odbora nezadovoljni odlukom da se bojkotuju izbori.
- Đilas i njegov sluga Miloš Jovanović su uzeli mandate, imaju imunitet i ne mogu da odgovaraju za svoju krađu. Primaju plate, a njihove stranke dobijaju novac od države, i to veliki. Zašto bi oni brinuli o svojim odborima u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu... Oni mrze čak i njih jer nisu umišljena elita po Đilasovoj meri i ja molim te ljude da razmisle i ne dozvole više da ih on i njemu slični koriste za svoje lično bogaćenje - naglašava Milojičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Шоне

10.04.2024 06:40

Пре бих рекао да је прешла на другу страну, наравно бесплатно и из убеђења. 99,99% наших политичара све раде волонтерски, из идеала. Ма гарантовано. Који политичар ради за паре ... ја не знам ни једног.