MILOŠ VUČEVIĆ NASTAVIĆE NARATIV KULTURE SEĆANJA KAO PREMIJER - Autoritet i ličnost novog srpskog premijera okupiće nas pod jedan krst, grb i zastavu

Autor:

Vesti

05.04.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su ratnički narod koji je u XX veku svojom krvlju i žrtvama platio slobodu. Bilo da su civilne ili vojne žrtve, oba svetska rata, ali i ratovi tokom poslednje decenije XX veka, Srbi su narod koji najviše stradao. Zaboravljanje žrtava, njihovo svrstavanje u antifašiste bez imena, prezimena i nacionalne pripadnosti bile su tekovine neke druge ideologije posle Drugog svetskog rata. Izjednačavanje svih ratnih zločinaca iz svih ratova sa fašistima ili okupatorima, a da se ne znaju njihovi identiteti je takođe bio narativ posle 1945. godine.

MILOŠ VUČEVIĆ NASTAVIĆE NARATIV KULTURE SEĆANJA KAO PREMIJER - Autoritet i ličnost novog srpskog premijera okupiće nas pod jedan krst, grb i zastavu

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Prvi Novosađanin na čelu Vlade Republike Srbije nastaviće sinergiju države i SPC

Već deset godina Srbija napreduje krupnim koracima u jačanju narativa kulture sećanja prema sovjim žrtvama. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, obeležava se stradanje Srba u Republici Srpskoj Krajini, naš narod pamti heroje sa Košara... Čitav narativ u narodu su promenjeni sa ciljom da uđu duboko u svest naroda.

Prvi Novosađanin na čelu Vlade Republike Srbije, budući premijer Miloš Vučević će nastaviti taj narativ. Nastaviće se sinergije države i Srpske pravoslavne crkve, uvek će se reagovati na ničim izazvane verbalne napade na srpske svetinje, proteste protiv gradnje crkava. Kroz njega država će se više uključiti u izgradnju memorijalnih centara, obeležavanja stratišta srpskih žrtava u prošlom veku, a nadamo se i ubacivanja u školski program da novi naraštaji uče kako su im preci stradali za svoje bližnje.

Miloš Vučević, kao gradonačelnik Novog Sada, pokrenuo brojne akcije kulture sećanja


Negovanje kulture sećanja će dodatno sabrati naš narod u borbi za opstanak. Svedoci smo opšteg napada na našu veru, kulturu, tradiciju. Na unutrašnjem planu se daju ideje da se pravoslavni hramovi pretvaraju u pabove i kafane, smanjuje se broj srpskih žrtava, dok se na spoljnjom planu predstavljamo kao jedini remetilački faktor na celom Balkanu i narod koji je ubijao i genocidisao svoje susede. Za sve druge žrtve postoji pijetet i sećanje osim za srpske.

Miloš Vučević je kao gradonačelnik Novog Sada pokrenuo brojne akcije kulture sećanja, a najvažnije je što je omogućio stvaranje pozitivne klime da brojni istraživači i istoričari nesmetano pišu o temama o kojima se godinama i decenijama nije smelo.

Ovakva klima će se nesumnjivo preneti na državni nivo. Autoritet i ličnost novog srpskog premijera nastaviće sa ovim narativom u vremenima kada bi trebalo da se okupimo pod jedan krst, grb i zastavu. I da budemo dostojni svojih predaka, kako ljudi koji vode Srbiju, tako i mi, obični ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Lana

05.04.2024 10:08

Važno je podržati budućeg premijera Vučevića u njegovim naporima da se izgrade mostovi s drugim zajednicama i unapredi dijalog o prošlosti.

Darko

05.04.2024 10:09

Vučević je veliki patriota koji bi učinio za ovu zemlju.

Marko

05.04.2024 10:11

Vučević je uspeo da okupi sve one kojima je stalo do ove zemlje i ti uspeo ono što mnogi nisu a to je da ujedini Srbiju pred velike izazove koji dolaze pred Srbiju.

Db

05.04.2024 10:11

Samo zajednickom saradnjom i mukotrpnim radom, možemo ici napred i ispuniti svoje vitalne interese.