VUČIĆ SE HITNO OGLASIO: "Odlične vesti iz Brisela!" (FOTO)

Autor:

Vesti

04.04.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj razgovor rezultirao je odličnim vestima iz Brisela - plan rasta za Srbiju i Zapadni Balkan je odobren i postaje stvarnost.

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO: "Odlične vesti iz Brisela!" (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao telefonom sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje, Oliverom Varheijem. Ovaj razgovor rezultirao je odličnim vestima iz Brisela - plan rasta za Srbiju i Zapadni Balkan je odobren i postaje stvarnost. Vučić je izrazio zahvalnost Varheiju, predsednici Evropske komisije, Ursuli fon der Lajen, i celokupnoj Evropskoj komisiji na izuzetnom angažmanu i podršci, što je podelio sa svojim pratiocima na Instagramu.

- Odlične vesti iz Brisela: Plan rasta za Srbiju i Zapadni Balkan je odobren i postaje stvarnost. Hvala Oliveru Varheiju, Ursuli fon der Lajen i Evropskoj komisiji na izuzetnom angažmanu i podršci. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varhejijem - napisao je predsednik Vučić.

 

 

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će se sastati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom 8. aprila. Vučić je podsetio da je prethodno sa njim imao čak 19 sastanaka, a da će ovaj biti starteški i jedan od najvažnijih do sada.

Kako je predsednik izjavio, očekuju se veliki razgovori sa Makronom. Kaže da su se obe strane pripremile i da će se teme ticati raznih oblasti, a da će sa njim u Pariz ići i ministar finansija Siniša Mali.

-  Jedna od tema je namenska industrija i saradnja naših namenskih industrija. Srbija neće nijednu svoju fabriku (namensku) da proda nekome i da taj neko ima 50% ili više od 50% učešća u akcijama. Naša vojna industrija mora da poraste tri puta u narednom periodu. Ove godine ćemo proizvesti isto ili više granata nego jedna Francuska u kalibru od 122 do 155 mm. Imamo svoju snagu i kapacitete, ali to moramo da utrostručimo - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će u okviru te teme razgovarati i o kupovini "rafala", ali i drugih instrumenata. Podsetio je da je zahvaljujući francuskim radarima detektovan špijunski dron iznad Valjeva.

- Mi smo opredeljeni da kupimo nove aparate. To bi nama doprinelo da budemo u značajnoj prednosti, ali i u uvećanju naših operativnih borbenih sposobnosti.

Kako je najavio, biće ubrzana i saradnja po pitanju "Erbas" helikoptera.

Istakao je da će druga tema razgovora biti nuklearna energija, ali da je neophodno pripremiti zakonske okvire za to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Vuk

04.04.2024 18:44

Još jedan šamar opoziciji i njihovim suludim najavama da smo na pragu sankcija i ekonomskog kolapsa.

Milovan

04.04.2024 18:46

Brisel ako hoće stabilnost na Balkanu, ona mora da primi Srbiju u EU

anita

04.04.2024 18:48

Ovo je dokaz da Srbija vodi dobru politiku koja daje odlicne rezultate.

Sasa

04.04.2024 18:50

Hvala Briselu sto je omogućio i podržao Srbiju na njenom napredku