PREDSEDNIK VUČIĆ OBRAZLOŽIO ZAŠTO JE MILOŠ VUČEVIĆ MANDATAR: Posvećen i stručan, nastaviće sprovođenje ključnih programa

Autor:

Vesti

30.03.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi mandatar za sastavljanje vlade

PREDSEDNIK VUČIĆ OBRAZLOŽIO ZAŠTO JE MILOŠ VUČEVIĆ MANDATAR: Posvećen i stručan, nastaviće sprovođenje ključnih programa

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, ST/Vladimir LUkić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je predložio Miloša Vučevića za mandatara koji će sastaviti novu vladu. U obrazloženju ove odluke, predsednik je istakao profesionalne i lične kvalitete koje Miloš Vučević poseduje, naglašavajući njegovu posvećenost i stručnost, stečene obavljajući odgovorne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane.

Usmeravanje na podizanje životnog standarda građana

Novi predsednik Vlade Republike Srbije imaće zadatak da nastavi sprovođenje programa usmerenih na podizanje životnog standarda svih građana. Takođe, poseban fokus biće stavljen na projekte u oblastima zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

- Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade.

Republika

Foto: INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV

 

 


Realizacija Specijalizovane svetske izložbe "EXPO 2027 Beograd"

Jedan od ključnih zadataka nove Vlade biće realizacija Specijalizovane svetske izložbe "EXPO 2027 Beograd", koja će predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade. Ovaj događaj imaće značajan uticaj na dalji razvoj zemlje i privlačenje investicija.

Prioriteti u radu Vlade

Očuvanje mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije i dalje će predstavljati prioritete u radu Vlade, kako je istaknuto u obrazloženju odluke predsednika Vučića.

Ovim predlogom, predsednik Vučić jasno stavlja akcenat na kontinuitet u vođenju zemlje, ističući važnost nastavka programa usmerenih na unapređenje životnih uslova građana i dalji ekonomski i društveni razvoj Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (49)

Loading
Viki

30.03.2024 18:27

Miloš Vučević i treba da bude mandatar, svi smo svedoci da je posvećen svom poslu i odan svojoj zemlji.

Bilja

30.03.2024 18:29

Kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane, Vučević je pokazao da građani mogu u njega imati apsolutno poverenje.

Jelka

30.03.2024 18:29

Najbolji izbor je napravio, kao i sve ostalo sto radi,najbolje sto moze. Svaka cast.

Vlado

30.03.2024 18:30

Na predsedniku Vlade Republike Srbije je velika odgovornost a to je ono sa čim Miloš Vučević može da se nosi.