ZAMKA ZA SRBIJU, ALI SE MI NEĆEMO UPECATI! Otkrivamo: Šta su nam sve spremili u narednim danima i mesecima

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

27.03.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama su teški dani, direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, poručio predsednik Vučić

ZAMKA ZA SRBIJU, ALI SE MI NEĆEMO UPECATI! Otkrivamo: Šta su nam sve spremili u narednim danima i mesecima

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, ST/Vladimir LUkić

Na Srbiju su se obrušile sve najjače zapadne sile i neće nam u narednim danima, sedmicama i mesecima biti lako. Ali, kao što je rekao predsednik Aleksandar Vučić - pobedićemo!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je preksinoć da su pred Srbijom teški dani i da će u narednim danima upoznati narod Srbije o izazovima koji slede.
- U ovom trenutku nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske - napisao je Vučić na Instagramu.


PRVI KORAK


Šef države je poručio da su predstojeći izazovi najteži do sada.
- Narednih dana upoznaću narod Srbije se svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sada. Borićemo se, pobediće Srbija - naveo je Vučić.
Da su u toku najteži dani, potvrdio je i ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević.


- Trenutno su najteži dani od 1999, bezbednosna situacija je složena u Srbiji i regionu - kazao je Vučević i onda se osvrnuo na situaciju u Savetu Evrope:
- Ovde imamo prvi put da jedna teritorija koja nije država u punom smislu i ne može da bude i niti će ikada biti što se tiče Srbije dobija status favorizovanog subjekta. Ovo je prvi korak, imate komitet, pa plenarnu skupštinu i savet ministara u maju. Po svemu sudeći, imaćemo da neko ko nije država bude primljen bez konsenzusa. Sami pokrovitelji tzv. kosovske nezavisnosti ne poštuju ni ono što su zadali kao zadatke administraciji u Prištini.


Sve ovo u Savetu Evrope, svakako, nije ni jedini ni poslednji slučaj. U prethodnih nekoliko dana imali smo niz događaja koji su za sve upućene bili znak da Zapad po svaku cenu pokušava da stegne obruč oko Srbije ne bi li nas naterao da popustimo i ispunimo ono što oni misle da treba ispuniti.


A sad da vidimo šta se to dogodilo u poslednjih nekoliko dana. Dogodila se bruka na Ist riveru u Njujorku, u sedištu Ujedinjenih nacija. Veliki (i moćni) sprečili su da se održi sednica Saveta bezbednosti na kojoj bi se govorilo o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999. Tačnije, svi koji je trebalo da prisustvuju sednici su se okupili, a onda je 15 država glasalo i tri su bile za održavanje sednice: Rusija, Kina i Alžir, dok je 12 bilo uzdržano, a to je suštinski isto kao da su bili protiv.


VEZANE RUKE


Druga stvar je to što se u Savetu Evrope održala sednica na kojoj će je, mimo svih uobičajenih pravila i procedura, razmatrana i prihvaćena aplikacija Prištine za članstvo u ovoj organizaciji.
I tako dalje, i tako dalje. Da ne lamentiramo nad svim što se dogodilo, pogledajmo šta nam od opcija preostaje.


Kako za Srpski telegraf kaže sagovornik blizak Vladi Srbije, ruke su nam doslovno vezane, ali predaje ne sme da bude:
- Potpuno je jasno da se ništa od ovoga ne dešava slučajno. Baš kao što je potpuno jasno šta je cilj. Treba nas naterati da de fakto priznamo lažnu državu Kosovo, da uvedemo sankcije Rusiji, te da se odreknemo Srpske. Za njih su to prioriteti, za nas crvene linije, pa se treba boriti i izboriti.

 

Dug i otvoren sastanak sa Kvintom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da je imao dug i otvoren razgovor s predstavnicima Kvinte i Evropske unije.
Sastanak Vučića sa predstavnicima Kvinte i EU je počeo malo posle 10 sati, a njemu su prisustvovali ambasador SAD Kristofer Hil, ambasador Velike Britanije Edvar Ferguson, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasadorka Nemačke Anke Konard i šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuel Žiofre.
Prisutan je bio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (25)

Loading
Milovan

27.03.2024 19:33

Vučić jedino zna da reši teške trenutke za svoju zemlju

Ivana

27.03.2024 19:36

Predsednik Vučić će mudro voditi državu Srbiju.

Iva

27.03.2024 19:37

Karma je čudo i svi koji prave planove protiv Srbije, kad tad će im se sve vratiti.

Marko

27.03.2024 19:38

Nece Srbija pokleknuti. Predaja ne postoji. Ostacemo slobodni i nezavisni.