JOVANOVIĆ O POREĐENJU HITLERA I BRNABIĆ: Ono što me zabrinjava je ćutanje novinarskih i medijskih udruženja, kao i nevladinih organizacija!

Autor:

Vesti

26.03.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji, međutim, moraju da se pridržavaju osnovnih novinarskih principa i postulata, kao što su uzdržavanje od podsticanja na mržnju i povredu ljudskog dostojanstva, kaže on.

JOVANOVIĆ O POREĐENJU HITLERA I BRNABIĆ: Ono što me zabrinjava je ćutanje novinarskih i medijskih udruženja, kao i nevladinih organizacija!

Foto: MIT arhiva

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović reagovao je na pisanje lista "Danas".

- U svetu u kome živimo, svaka relativizacija nacizma, kao najvećeg zla u istoriji čovečanstva, predstavlja ozbiljnu pretnju. To ne samo da je opasno, bez obzira na motive onoga ko se bavi relativizacijom, već direktno omalovažava milionske žrtve koje su svojim životima platile cenu naše slobode. Upravo zato, smatram da to nije sloboda autora, već direktno ruganje antifašističkoj tradiciji ovog naroda na koju svi treba da budemo ponosni - rekao je on. 

 
Zato je, po mom mišljenju, nedopustivo bilo koga stavljati u kontekst sa najvećim ratnim zločincem. Reagujem upravo zato što list „Danas“ i njegov karikaturista ne vide ništa sporno u tome da porede Adolfa Hitlera sa predsednicom Narodne skupštine, Anom Brnabić, kao i poslanikom Milenkom Jovanovim. Ono što me posebno zabrinjava je ćutanje novinarskih i medijskih udruženja, kao i nevladinih organizacija koje se deklarišu kao zaštitnici ljudskih prava i građanskih sloboda, kaže Jovanović.
 
Koncept slobode izražavanja i slobode štampe su osnovni stubovi evropske demokratske tradicije. Mediji, međutim, moraju da se pridržavaju osnovnih novinarskih principa i postulata, kao što su uzdržavanje od podsticanja na mržnju i povredu ljudskog dostojanstva.
 
Jednostavno, nemam reči kojima bih osudio ovakav postupak - zaključuje Jovanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading