SRPSKA DELEGACIJA STIGLA U BRISEL: Nastavlja se dijalog - KLJUČNA TEMA JE DINAR

Autor:

Vesti

25.03.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da razgovori naše delegacije u zgradi Evropske službe za spoljne poslove počnu od 10 časova, javlja izveštač Tanjuga.

SRPSKA DELEGACIJA STIGLA U BRISEL: Nastavlja se dijalog - KLJUČNA TEMA JE DINAR

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Delegacija Beograda predvođena glavnim pregovaračem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem stigla je u Brisel, gde danas, u okviru dijaloga sa prištinom kojim posreduje EU, treba da budu nastavljeni razgovori o odluci Prištine o gotovinskom poslovanju na KiM, odnosno o zabrani dinara.

Očekuje se da razgovori naše delegacije u zgradi Evropske službe za spoljne poslove počnu od 10 časova, javlja izveštač Tanjuga.

Prethodni sastanak u Briselu održan je 19. marta, a Petković je nakon sastanka rekao da je delegacija Beograda insistirala pre svega na formiranju ZSO, a da je drugo glavno pitanje bila odluka Prištine o ukidanju dinara.

Lajčak je posle sastanka na društvenoj mreži X naveo da je sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem razgovarao o implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i o uticaju odluke o gotovinskom poslovanju.

"Bilo je važno utvrditi neke činjenice i dogovorili smo se da nastavimo našu diskusiju o ovom pitanju u ponedeljak u Briselu na osnovu konkretnih i realnih predloga koje se očekuje da će strane prethodno podneti", naveo je posle tog sastanka Lajčak.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji.

Kako je saopštila služba predsednika za saradnju sa medijima, sastanak je zakazan za 10 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Ae_78_GN_8&pp=ygUOcmVwdWJsaWthIG5ld3M%3D

 

Komentari (0)

Loading