ĐILAS KRALJ LICEMERA! Pre 14 godina se nije setio bombardovanja NATO

Autor:

Vesti

21.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protivi se planu da američke kompanije obnove Generalštab, a polagao kamen-temeljac za novu ambasadu SAD na mestu srušenog Maršalata

ĐILAS KRALJ LICEMERA! Pre 14 godina se nije setio bombardovanja NATO

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Printscreen/b92, Dennis Jarvis

Iz opozicije okupljene oko lidera SSP Dragana Đilasa protive se planu da američke kompanije revitalizuju kompleks zgrada Generalštaba, oštećenih tokom NATO bombardovanja 1999, koje bi na tom mestu u centru Beograda izgradile i memorijalni centar. Iako je baš taj isti Đilas, pre 14 godina, tad kao gradonačelnik Beograda, postavljao kamen temeljac nove ambasade SAD na mestu zgrade Maršalata na Dedinju, takođe uništene u bombardovanju.


Na svečanosti kojoj su prisustvovali Đilas, ambasadorka Meri Vorlik i ministar Oliver Dulić, a tada nije čak ni pomenuto da su se na tom području nalazili deo kasarne Dedinje, zgrade Komande garde i Maršalata, a da je ceo kompleks prodat ispod cene (pogledajte okvir).


Đilasu tad nije smetalo što neće niti jednim znakom ostati sećanje na taj Maršalat, ali đilasovcima danas smeta što će biti revitalizovan kompleks zgrada Generalštaba - uređen uz postavku neke vrste muzeja.


Miloš Vučević, potpredsednik Vlade i ministar odbrane, sve to vidi kao teško licemerje:
- Tada su poklanjali državnu, vojnu imovine i hvalili se kako je to strateški mudra odluka. Licemeri! Đilas i njegovi uposlenici iz "nasiljem protiv Srbije" su protiv revitalizacije cele Srbije, pa što ne bi bili i protiv revitalizacije nekadašnjeg Generalštaba. Za njih je idealna Srbija koja je u ruševinama, zapuštena, izgubljena i otuđena od sebe same.
Novinarka Ljiljana Smajlović u kolumni u Nedeljniku istakla je da se tada niko i nije setio da je na tom mestu NATO srušio Maršalat:
- Ministar ekologije pohvalio se da su sve dozvole Amerikancima izdate za samo dva meseca! Može to Srbija! Nije bilo Ekološkog ustanka, nije bilo Njujork tajmsa. Nije bilo ni kupovine i prodaje uticaja, a ni sećanja na NATO bombe.


Krstić: Šta je uradio dok je bio na vlasti


Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže za Srpski telegraf da funkcioner koji za svog vakta nije prstom mrdnuo da reši određeni problem nema nikakvog prava da zameri Vučiću kad reši ono što su morali da reše oni iz prethodnog režima:
- Ko je sprečavao ministra i gradonačelnika Đilasa da reši pitanje srušenog Generalštaba u deceniji njegove vlasti?
Ne čudi ga što se sada protive projektu uređenja prostora oko Generalšataba jer im je to praksa:
- To je u redu pošto je Đilas pravio projekat za muzičku fontanu na Slaviji, a kad je Vučićeva vlast izgradila, on se podsmevao.


Popravljamo odnose, ali ne zaboravljamo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da je delimično upućen u projekat revitalizacije prostora Generalštaba, ali i da je veoma srećan što će se konačno rešiti taj problem u centru grada, uz napomenu da će na tom prostoru biti postavljena i neka vrsta muzeja žrtvama i svemu što se tu dešavalo:
Istakao je da će revitalizacija prostora Generalštaba značiti i u popravljanju srpsko-američkih odnosa, ali bez zaboravljanja onoga što se dogodilo.



prodali budzašto


- prodali 4,2 hektara za 15 miliona dolara, mada je procena bila 28 miliona
- prostor 1987. proglašen za celinu od izuzetnog značaja za Srbiju
- ugovor septembra 2006. zaključili tadašnji ambasador SAD u Srbiji Majkl Polt i ministar za ekonomske odnose s inostranstvom Milan Parivodić
- Parivodić je kasnije objasnio da je "reč o najjačoj zemlji na svetu i smatram da je bilo potrebno da prema njima budemo ljubazni i razboriti"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (25)

Loading
Sale

21.03.2024 19:37

Licemer najveći na svetu. To je svima jasno.

Sanja

21.03.2024 19:46

Lopuza i lazov Djilas je gradjanima odlicno poznat!

Ika

21.03.2024 19:48

Đilasa nije briga za zrtve i stradanje Srbije zbog nato bombi, on je folirant.

Ana

21.03.2024 19:49

Očigledno je da se Đilas folira a niko mu ne veruje.