VUČIĆ O ČESTITKI PUTINU: Čestitaću kome ja hoću, NISAM SLUGA BILO ČIJI!

Autor:

Vesti

21.03.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam predsednik republike i ponašam se u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, poštujem druge zemlje i čestitaću kome ja hoću, rekao je Vučić.

VUČIĆ O ČESTITKI PUTINU: Čestitaću kome ja hoću, NISAM SLUGA BILO ČIJI!

Foto: Tanjug/AP

Čestitaću kome ja hoću, u najboljem interesu Srbije i uvek štiteći interese Srbije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući to što je Vladimiru Putinu čestitao pobedu na izborima.

 

- Ja sam predsednik republike i ponašam se u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, poštujem druge zemlje i čestitaću kome ja hoću, u najboljem interesu Srbije i uvek štiteći interese Srbije. To je moj posao i to ću nastaviti da radim. Nisam sluga bilo čiji, volim našu zemlju najviše na svetu i ponašam se kao samostalni i predsednik nezavisne zemlje koji donosi odluke u najboljem interesu svojih građana - rekao je Vučić.

VAŽAN DAN U BRISELU
 

- Prisustvovali smo prvom samitu o nuklearnoj energiji koji je posle mnogo vremena napravljen i važno je da je Srbija u tome učestvovala. Moramo da razumemo ono što se zbiva u svetu i šta nam dolazi a to je veštačka intelignecija. Imamo velike probleme u snabdevanju strujom i imaćemo ih u budućnosti. Industrija nam velikom brzinom raste ali potrebe stanovništva su takve da su ljudi naučili na visoke standardne. Leti vi hoće do 18 stepeni, a zimi iznad 20 stepeni. Nemamo mrežu koja to može da pokrije. Mnogo problema imamo a sa tim ne smemo da se igramo. Kada budemo proizvodili struju većinskim delom iz uglja, moraćemo da plaćamo takse. Važno je da što pre promenimo zakonski okvir oko monotorijuma za nuklearnu energiju. Da razgovaramo sa svima - rekao je Vučić. 

- Najbolja energija je zelena energija ali tu su potrebna ogromna ulaganja. Danas sam postavio pitanje mogućnosti finansiranja, ceo svet ide na to i to je jedino kako će možda moći to da izdrže. Veštačka energija srče struju, bezbroj je tih problema. Moramo da gledamo u budućnost, moramo da požurimo, a da gradite tradicionalnu nuklearku ne možete bez 10 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/redirect?event=video_description&redir_token=QUFFLUhqazlwNDVlekNFcktPa2NkVVk2T1llZE5mRnJ2Z3xBQ3Jtc0ttNm11WlhRUHhBSXNsT1RjX0JySkhJcWg2WUI4Smh2U05ZSnA3RUlaNms5Tldta1FlWUlMSGNUc3VrZXJvNFEyODRtMFI3ZUxFN2lrazJrRXpOQ3ZPNS1wRHl5NDhTci0xZ05NUks0YXJFamYteUxfVQ&q=https%3A%2F%2Fwww.republika.rs%2Fvesti%2Fdrustvo%2F525773%2Fpavlina-radovanovic-intervju-emisija

 

Komentari (29)

Loading
Ikabod

21.03.2024 14:13

Hvala Bogu kada si suverena država čestitaš kome hoćeš. Pa nismo mi NDH, BiH, CG, Makedonija, Albanija, pa da Brisel komanduje kome sme da se čestita kome ne.

Tijana

21.03.2024 14:23

Upravo tako, Vučić razmišljaš svojom glavom!!!

Milovan

21.03.2024 14:24

Rusija je prijateljska zemlja i normalno je čestitati Putinu na ubedljivoj pobedi

Tijana

21.03.2024 14:24

Vučić nije ničiji sluga i nikada neće biti!!!