EVO ŠTA NAM DONOSI BUDUĆNOST: Ministar Vesić otkrio planove sa Svetskom bankom!

Autor:

Vesti

18.03.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Vesić je podelio utiske sa sastanka na društvenoj mreži 'X' objavivši slike i informacije o razgovoru sa šefom kancelarije Svetske banke.

EVO ŠTA NAM DONOSI BUDUĆNOST: Ministar Vesić otkrio planove sa Svetskom bankom!

Foto: Tamara Pavišić

Danas se ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao sa Nikolom Pontarom, šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji. Na radnom sastanku, ministar Vesić je istakao važnost saradnje sa Svetskom bankom u izgradnji železničke infrastrukture i razvoju gradova i opština u Srbiji. Ovo partnerstvo predstavlja ključni faktor za unapređenje kvaliteta života građana Srbije, a ministar Vesić je istakao da se razmatraju nove ideje kako bi se postigao napredak po uzoru na najrazvijenije zemlje Evrope.

Ministar Vesić je podelio utiske sa sastanka na društvenoj mreži 'X' objavivši slike i informacije o razgovoru sa šefom kancelarije Svetske banke. Ova inicijativa ministra Vesića ima za cilj transparentno informisanje javnosti o aktivnostima i planovima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Radni sastanak sa šefom kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom -  napisao je Vesić u objavi i dodao:

- Svetska banka je važan partner naše zemlje u izgradnji železničke infrastrukture i razvoju naših gradova i opština - piše u objavi.

 

 

Svetska banka je prepoznata kao ključni partner Srbije u izgradnji železničke infrastrukture. Ova saradnja ima za cilj unapređenje transportnog sektora i povećanje efikasnosti železničkog saobraćaja. Kroz kontinuiranu podršku Svetske banke, Srbija je u mogućnosti da unapredi svoju železničku mrežu i omogući efikasniji transport robe i putnika.

Ministar Vesić ističe da je unapređenje kvaliteta života građana Srbije prioritetno pitanje, te da se kroz saradnju sa Svetskom bankom razmatraju nove ideje i strategije koje bi omogućile postizanje napretka na polju urbanog razvoja i infrastrukture. Ovaj pristup, koji se oslanja na iskustva i primere najrazvijenijih zemalja Evrope, predstavlja važan korak ka ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i unapređenja standarda života građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading