"MALI SMO, TVRDOGLAVI, ALI SLOBODNI" Vučić o odnosima sa Rusijom: Ne mislim da treba bilo kome da dokazujemo bilo šta

Autor:

Vesti

15.03.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijom ali je Srbija takođe jasno stavila do znanja šta misli o onome što se dogodilo 24. februara i kroz rezolucije UN. Da li to znači da treba da opsujem nekog iz Rusije da bih dokazao pravovernost? rekao je Vučić na samom početku odgovaranja na pitanje.

"MALI SMO, TVRDOGLAVI, ALI SLOBODNI" Vučić o odnosima sa Rusijom: Ne mislim da treba bilo kome da dokazujemo bilo šta

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Palati Srbija predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera koji je u radnoj poseti Srbiji.

 

Odgovarajući na pitanje novinara o odnosima sa Rusijom, predsednik je izjavio:

- Srbija ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijom ali je Srbija takođe jasno stavila do znanja šta misli o onome što se dogodilo 24. februara i kroz rezolucije UN. Da li to znači da treba da opsujem nekog iz Rusije da bih dokazao pravovernost? Bolje da se razmišlja kako da uspostavimo mir. Srbija je suverena i nezavisna zemlja na evropskom putu i ne mislim da treba bilo kome da dokazujemo bilo šta. Uvek ćemo poštovati sve norme i znati ko je taj ko je prekršio povelju UN. Neki su u stanju da kažu da to nije važno, a mi nemamo dvostruke aršine. Kada Rusija učini nešto loše mi to kažemo. Mi smo mali, tvrdoglavi i slobodni i želimo da tako ostane. Želim da se zahvalim ministru predsedniku Zederu na rečima koje su lek za dušu za naše građane.

Prilikom obraćanja javnosti, predsednik je izjavio da je Zederu prihvatio sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

- Razgovarali smo o važnim pitanjima, daljem unapređenju i intenziviranju odnosa sa Bavarskom. Predložila je naša strana sedam važnih stvari, deo je odmah prihvaćen. Ekonomske saradnje, saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine... Zamolio sam da nam pomogne u svim vidovima saradnje sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu koji je krov Evrope po uspesima, rezultatima. Predložio sam svaku vrstu saradnje, rekao da smo spremni to i da platimo - kazao je predsednik Vučić.

- Bavarsko državno ministarstvo za ekonomiju upravlja u 30 država sveta, zamolio sam da jedno takvo bude otvoreno i u Beogradu. Svaka vrsta saradnje u IT sektoru je dobrodošla. Cenimo načine na kojima se ministar Bavarske obraća Srbiji i njenim građanima, to je čovek koji poznaje istoriju. Pokazuje poštovanje i u nama vidi partnere i prijatelje. Veliko hvala na poseti i osećajte se kao kod kuće - rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom, da je za Srbiju veoma važna saradnja sa Bavarskom i istakao da samo bavarske kompanije u našoj zemlji zapošljavaju 25.000 ljudi.

Vučić je naglasio da je od gosta iz te nemačke pokrajine mogao puno da nauči, pošto je reč o jednom od najvažnijih i najuspešnijih političara današnje Evrope.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
joka

15.03.2024 13:35

I ako vecini smeta i bode oci odnos Srbije i Rusije, Srbija nece Rusiji zabosti noz u ledja.

Katja

15.03.2024 13:41

Srbija je ponosna i stabilna drzava.

Mimi

15.03.2024 13:42

Srbija je se vec dokazala koliko je jaka i stabilna tako da nem potrebe vise bilo kome se dokazivati.

Una

15.03.2024 13:43

Srpski narod je nebeski narod i to sve drzave znaju.