VUČIĆ U PAMBUKOVICI: Za mene je najlogičnije da se odmah ide na izbore! Zakonski može do 2. juna, ali ja bih što pre! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.03.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moja obaveza je da razmotrim drugu stranu i kada pričaju gluposti. Večeras ćemo da obavestimo ljude i o vladi i oko izbora", rekao je predsednik.

VUČIĆ U PAMBUKOVICI: Za mene je najlogičnije da se odmah ide na izbore! Zakonski može do 2. juna, ali ja bih što pre! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas selo Pambukovica kod Uba, gde je razgovarao s meštanima, najavio izgradnju puta koja kreće za 7 dana, ali pomenuo i izbore odgovarajući na pitanja novinara.

On je kazao da će večeras u 18 sati u Predsedništvu održati sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije na kojem će se razgovarati o sastavu nove vlade Srbije, ali i o predstojećim lokalnim izborima.

"Odmah posle toga (sastanka) večeras ću obavestiti javnost i o Skupštini (Srbije) i o vladi i o lokalnim izborima", rekao je Vučić.

Vučić je potom dodao i da će večeras u 18 sati na sastanku sa liderima stranaka vladajuće koalicije biti donete važne odluke u vezi sa organizovanjem lokalnih izbora, funkcionisanjem Narodne skupštine i buduće izvršne vlasti, kako bi se što pre završili svi izborni ciklusi.

Nakon posete Pambukovici, Vučić se oglasio i na Instagramu: 

 

 

Kao što rekoh, Pambukovica mi je važnija od svih evropskih političara. A i lepa je, prelepa, baš kao i cela naša Srbija, pisalo je ispod snimka. 

Podsetimo, Vučić je danas govorio i o izborima.

"Kao predsednik Republike sam ih pozvao. Zbog specifične situacije oko izbora. Izutetno poštujem N1 i to što radite. Shvatam da su vam lokalni izbori od velikog značaja i želim da vam pomognem".

"Juče sam napravio formalnu grešku. Izbori moraju da budu raspisani u roku od mesec dana od 3. mara. Znači, 2,3. aprila moraju da se raspišu. Potpuno je normalno da predsednik Skupštine, ako bude izabran u ponedeljak, raspiše izboire. Postoji zakonska mogućnost da se odugovlači, ali ne vidim smisao. Ima mnogo opcija, sagledaćemo to večeras, a za mene je najlogičnija opcija da se odmah ide na izbore, ali to izaziva nelagodu kod nekih. Na beogradskim izborima će promenu da donese dramatično iseljavanje iz Male Krsne - jedno lice".

"Moja obaveza je da razmotrim drugu stranu i kada pričaju gluposti. Večeras ćemo da obavestimo ljude i o vladi i oko izbora".

O "iseljavanju" iz Male Krsne

"To je velika zavera, kako je samo jedan čovek. Meni iz ministarstva i MUP-a javili da je jedan upisan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
Milan

10.03.2024 12:52

Vučić želi da narod što pre donese odluku čiju politiku podržava i kome veruje

Katarina

10.03.2024 13:00

Narod ce na izborim podrzati bolju buducnost i politiku mira i stabilnosti.

Ika

10.03.2024 13:01

Što pre na izbore da ih pobedimo što ubedljivije . Da ne izlaze u medijima posle mesecima.

Mira68

10.03.2024 13:03

Vučić ce na novim izborima dokazati po ko zna koji put šta je dominacija.