"HVALA SRBIJI" Zelenski nakon susreta sa Vučićem istakao značaj Beograda u primeni Formule mira u Ukrajini (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.02.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Susret Vučića i Zelenskog u Tirani.

"HVALA SRBIJI" Zelenski nakon susreta sa Vučićem istakao značaj Beograda u primeni Formule mira u Ukrajini (VIDEO)

Foto: X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський/Printscreen

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, nakon razgovora sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, zahvalio se Srbiji.

Zelenski je na svom nalogu na mreži "X" objavio snimak susreta i napisao:

- Sastao sam se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći i dobrodošlici Ukrajincima koji su pobegli od rata. Primetio sam značaj učešća Srbije u primeni Formule mira. Usaglasili smo dalje kontakte u cilju širenja globalne podrške Formuli. Obavestio sam predsednika Vučića o trenutnoj situaciji na frontu. Razgovarali smo i o bezbednosnim i političkim izazovima u istočnoj Evropi - kazao je Zelesnki.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nalazi se u Tirani gde prisustvuje samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa. Njega su juče nakon dolaska dočekali ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, i premijer Albanije, Edi Rama, koji je i domaćin Samita.

- Ukrajina je jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnim integritetu, jer nije gazila tuđi teritorijalni integritet. Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa tom zemljom, koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, poštujući odluku Saveta za nacionalnu bezbednost od pre dve godine, kao i da ćemo istrajati u politici prijateljstva prema drugim akretirma sa istoka Evrope, uključujuči i Rusku Federaciju - napisao je na društvenoj mreži Instagram predsednik Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Ana

29.02.2024 09:43

Srbija je solidarna zemlja koja svima pruza pomoc , kome je to potrebno.

Tijana

29.02.2024 09:55

Ova zahvalnost odražava važnost dijaloga i saradnje između zemalja. Vucic je uvek tu za razgovor i mirno resenje.

Miki

29.02.2024 10:26

Srbija svima pruza podrsku, koja je vazna za postizanje mira u Ukrajini.

Sanja

29.02.2024 10:48

Lepo od njega a i Srbija je zemlja vrlo realna i napredna.