ANA BRNABIĆ OTKRIVA ŠTA SE ZAISTA DESILO NA IZBORIMA: ODIHR izveštaj šokira javnost!

Autor:

Vesti

27.02.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ODIHR izveštaj o izborima u Srbiji: Regularnost potvrđena

ANA BRNABIĆ OTKRIVA ŠTA SE ZAISTA DESILO NA IZBORIMA: ODIHR izveštaj šokira javnost!

Foto: Branimir Jovanović


Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je obraćanje povodom objavljivanja izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o izborima održanim 17. decembra 2023. Izveštaj je potvrdio regularnost izbora i demantovao optužbe opozicije o mogućoj krađi.

ODIHR potvrdio regularnost izbora

Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) objavila je danas izveštaj o izborima održanim u Srbiji 17. decembra 2023. Izveštaj je pokazao da su izbori bili regularni, potvrđujući time ispravnost izbornog procesa. Osim toga, izveštaj je demantovao optužbe opozicije o navodnoj krađi izbora, ocenjujući ih kao neosnovane i netačne.

Manje preporuka nego posle prethodnih izbora

Interesantno je napomenuti da je ODIHR nakon ovih izbora dao manje preporuka nego posle izbora 2022. godine, što ukazuje na poboljšanje izbornih procesa u Srbiji. Takođe, ODIHR je konstatovao da su sve prethodne preporuke Srbija uspešno implementirala, što predstavlja pozitivan korak ka unapređenju izbornih standarda.

Reakcija premijerke Ane Brnabić

Premijerka Ana Brnabić će se obratiti javnosti povodom objavljivanja izveštaja ODIHR-a sutra u 10 časova. Očekuje se da će premijerka istaći značaj potvrde regularnosti izbora od strane međunarodne institucije kao što je ODIHR, kao i da će komentarisati dalje korake vlade u procesu unapređenja izbornih standarda u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading