JOVANOV: Vučić sedi na svojoj, srpskoj stolici! Ni Grlić Radman ne bi sa sigurnošću umeo da objasni na čijoj on stolici sedi

Autor:

Vesti

25.02.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško to može da pojmi neko ko je kroz istoriju sedeo na brojnim i raznim stolicama, ali nikad na svojoj,kaže on.

JOVANOV: Vučić sedi na svojoj, srpskoj stolici! Ni Grlić Radman ne bi sa sigurnošću umeo da objasni na čijoj on stolici sedi

Foto: Tanjug/J. PAP

Teško da bilo koji hrvatski ministar može da razume da Srbija, a samim ti ni njen predsednik Aleksandar Vučić ne sedi ni na dve, ni na tri stolice, već samo na jednoj, svojoj, srpskoj, izjavio je sinoć Milenko Jovanov.

"Teško to može da pojmi neko ko je kroz istoriju sedeo na brojnim i raznim stolicama, ali nikad na svojoj.

Tako je i danas. Ni Grlić Radman ne bi sa sigurnošću umeo da objasni na čijoj stolici sedi, jer mu se premijer i predsednik javno prepucavaju ko od njih dvojice sedi na ruskoj, ko na briselskoj, a ko na nekoj trećoj stolici.

Ali opet ne na sopstvenoj!

I tako će biti zauvek, jer im sedenje na tuđoj stolici više nije slučaj, nego pravilo, slika karaktera i mentaliteta, tako da se i ne postavlja pitanje da li će i ubuduće stolica u Zagrebu biti tuđa, već samo čija će ta stolica biti, ili, kako bi rekao veliki Dučić: "Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje?", stoji u izjavi na Iksu.

Podsetimo, i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević reagovao je na izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je optužio Srbiju da sedi na dve stolice i kazao da Srbija mora da odluči na čijoj će stolici sedeti.

- Voditi suverenu politiku nije lako. Za državu koja poseduje, za svetske prilike, malu teritoriju i neveliki broj stanovnika, taj zadatak je još teži. Ali na duge staze, ta politika je jedina ispravna, jedina u skladu sa srpskom tradicijom i hrabrošću koja je od vajkada bila naša odlika.

- Naravno da ćemo i dalje nastaviti da sami branimo našu nezavisnost. Jasno je da od suverenosti nikada nećemo odustati. Svakako da ćemo sopstvenu slobodu uvek ljubomorno čuvati. I da, ni najmanje ne očekujem da Gordan Grlić-Radman išta od ovoga, ikada razume. Ne dozvoljava mu politički DNK - naveo je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (26)

Loading
Tara

25.02.2024 08:38

Jasan stav Jovanova koji odražava ponos i integritet srpskog naroda!

Vanja

25.02.2024 08:39

Odlično rečeno! Nikada nećemo dozvoliti da nas drugi izmeste sa naše stolice.

Tea

25.02.2024 08:39

Snažan odgovor koji odražava čvrstinu srpskog duha! Nastavljamo zajedno braniti našu stolicu od svih spoljnih pritisaka.

djiki

25.02.2024 09:19

Ko zna na cemu sedi hrvtski ministar kad je toliko nervozan i napada Vucica i Srbiju bez potrebe.