VUČEVIĆ ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Slobodu ćemo uvek ljubomorno čuvati - Ne očekujem da Radman to razume, ne dozvoljava mu politički DNK

Autor:

Vesti

25.02.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naravno da ćemo i dalje nastaviti da sami branimo našu nezavisnost, kaže ministar.

VUČEVIĆ ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Slobodu ćemo uvek ljubomorno čuvati - Ne očekujem da Radman to razume, ne dozvoljava mu politički DNK

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević reagovao je na izjavu ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je optužio Srbiju da sedi na dve stolice i kazao da Srbija mora da odluči na čijoj će stolici sedeti.

- Voditi suverenu politiku nije lako. Za državu koja poseduje, za svetske prilike, malu teritoriju i neveliki broj stanovnika, taj zadatak je još teži. Ali na duge staze, ta politika je jedina ispravna, jedina u skladu sa srpskom tradicijom i hrabrošću koja je od vajkada bila naša odlika.

- Naravno da ćemo i dalje nastaviti da sami branimo našu nezavisnost. Jasno je da od suverenosti nikada nećemo odustati. Svakako da ćemo sopstvenu slobodu uvek ljubomorno čuvati. I da, ni najmanje ne očekujem da Gordan Grlić-Radman išta od ovoga, ikada razume. Ne dozvoljava mu politički DNK - naveo je Vučević.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vrlo brzo biti uvedena direktna avio-linija između Beograda i Šangaja i pozvao građane Kine da u što većem broju posete Srbiju.

U intervjuu za "China Media Group'' u Beogradu, Vučić je rekao da se upravo završavaju svi detalji za dobijanje konačnih dozvola za uspostavljanje linije Beograd-Šangaj. 

On je pozvao Kineze da posete Srbiju jer će videti pravo gostoprimstvo koje, kako je rekao, ne mogu da dožive u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji.

- Videćete moderne delove Beograda, veoma stare delove Beograda. Možete videti mesta gde se istorija susreće sa budućnošću, ali i veoma prijateljsko okruženje za našu kinesku braću i sestre. Prelepa jezera, lepe planine ako volite skijanje, prelepa mesta severne Srbije i plodnu ravnicu. Sjajne reke, i imamo divne muzeje - naveo je predsednik Srbije.

On je takođe istakao da volimo da se hvalimo da imamo najbolji noćni život u Evropi i da, ako žele da vide kako to izgleda, građani Kine dođu u Beograd. 

- Konačno, postoji mnogo naučnika i stratega koji proučavaju kineski pristup modernizaciji - rekao je Vučić. 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za "China Media Group'' u Beogradu izjavio je i da je Kina je pravi prijatelj Srbije, a narodi dve zemlje uvek su održavali dobre odnose.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Petra

25.02.2024 08:25

Snažna reakcija ministra Vučevića! Važno je pokazati odlučnost u zaštiti suvereniteta i nezavisnosti Srbije.

Danka

25.02.2024 08:26

Hrabar stav ministra odbrane u odbrani nacionalnih interesa je inspirativan. Podrška u čuvanju naše slobode!

Tijana

25.02.2024 08:27

Jaka poruka: "Sopstvenu slobodu uvek ljubomorno čuvati." Ministar Vučević jasno stavlja do znanja da suverenost Srbije nije na prodaju.

Elena

25.02.2024 08:27

Reči ministra Vučevića su odjek hrabrosti i samopouzdanja. Podržavam svaku inicijativu koja štiti našu zemlju.