"ZAHTEVAMO DA POČINIOCI GNUSNOG ČINA BUDU PRIVEDENI" Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju zbog napada na srpsku decu

Autor:

Vesti

24.02.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na meti ekstremista našla se srpska omladina i oni tek pukom srećom nisu povređeni u incidentu

"ZAHTEVAMO DA POČINIOCI GNUSNOG ČINA BUDU PRIVEDENI" Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju zbog napada na srpsku decu

Foto: Tanjug

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se danas saopštenjem povodom napada na dečake srpske nacionalnosti, koji se desio juče kod Gračanice, u Lapljem Selu.

Saopštenje prensimo u celosti:

"Sinoćnji mučki napad, pretnje i provokacije po etničkoj osnovi na petoricu srpskih mladića u Lapljem selu kod Gračanice, od strane dvojice Albanaca, direktna su posledica politike mržnje koju svakodnevno generiše Priština.

Na meti ekstremista našla se srpska omladina i oni tek pukom srećom nisu povređeni u incidentu, u kom su na njih od strane Albanaca potezani noževi, sa očiglednom namerom da budu i upotrebljeni.

Ovaj incident do koga je došlo ispred Srednjoškolskog centra uneo je ogromnu zabrinutost i strah u srpsku zajednicu koja živi u Gračanici i na centralnom Kosovu i Metohiji, jer se roditelji sa pravom pitaju kako smeju decu da puste bez pratnje napolje.

Sve češće na meti ekstremnih Albanaca nalaze se srpska deca koja nemaju prava na mirno i bezbrižno odrastanje samo zato što nose srpsko ime i prezime.

Ovakvoj šovinističkoj, ekstremističkoj politici Prištine koja eskalira svakoga dana i generiše opasne etničke incidente prema svemu srpskom, međunarodna zajednica mora da stane na put, uz jasnu osudu i reakciju na sinoćnji napad.

Zahtevamo da počinioci ovog gnusnog incidenta budu privedeni, uz pritisak na Prištinu da prekine sa politikom nekažnjavanja, jer ona samo dodatno stimuliše izgrednike."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (30)

Loading
Ena

24.02.2024 13:40

Kurti namerno proizvodi incidente svakodnevno, kako bi etnički očistio srbe sa KiM.

Ljilja

24.02.2024 13:43

Dokle vise ide ovo ludilo??? Zašto decu?

Sanja

24.02.2024 13:45

Sumnjam da ce bilo šta pristinske vlasti da učine po pitanju napada na našu decu

Jana

24.02.2024 13:47

Svaka vrsta napada je zaista za najgoru osudu, pogotovo kada su u pitanju deca.