Jeremić: Narodnu stranku preuzima Vladimir Gajić

Autor:

Vesti

24.02.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeremić je posle izbora 17. decembra, kada Narodna stranka nije uspela da pređe cenzus, podneo ostavku.

Jeremić: Narodnu stranku preuzima Vladimir Gajić

Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk

Baklju Narodne stranke preuzima prvi među jednakima, moj doživotni prijatelj koji će predvoditi stranku u godinama koje dolaze - Vladimir Gajić, izjavio je predsednik Narodne stranke u ostavci Vuk Jeremić.

On je na vanrednoj skupštini te stranke istakao da ostaje da živi za Narodnu stranku i da je bezrezervno posvećen idejama koje su okupile ljude u toj stranci.


Jeremić je posle izbora 17. decembra, kada Narodna stranka nije uspela da pređe cenzus, podneo ostavku na mesto predsednika partije, a Vladimir Gajić je jedini kandidat za novog predsednika.

- Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima - navela je Narodna stranka u saopštenju tada.

Predsedništvo stranke je zatražilo tada od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

Ovu odluku sam doneo pre nekoliko dana, a večeras sam je saopštio ljudima za koje sam osećao potrebu da o tome budu obavešteni pre ostatka javnosti – članovima Predsedništva Narodne stranke. Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke, i neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima“, napisao je tada Jeremić na društvenoj mreži X.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading