SAMO SE BORITE, DECO! Predsednik na ceremoniji proglašenja ambasadora Sportskih igara mladih! VELIKA ČAST PRIPALA ČUVENOM FUDBALERU!

Autor:

Vesti

23.02.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ambasadora će biti proglašen čuveni nemački fudbaler Karl Hajnc Rumenige.

SAMO SE BORITE, DECO! Predsednik na ceremoniji proglašenja ambasadora Sportskih igara mladih! VELIKA ČAST PRIPALA ČUVENOM FUDBALERU!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom proglašenja novog ambasadora Sportskih igara mladih. Svečanost se održava u Sava Centru.

Obraćanje predsednika Vučića

- Draga deco, hoću da čujete nešto od starijeg čoveka, kroz šta sam prolazio. Ne seća se Karl-Hajnc, bio je 2-0 za Bajern, oni su došli u Beograd, bio sam na stadionu, imao 9, 10 godina tada. Iz dve utakmice sam naučio skoro sve u životu. Jedna je bila Zvezda - Bajern, jedna protiv Dinama iz Berlina. Igrala je Zvezda protiv Bajerna, vodila 3:0, kiša je padala, radovali smo se, mislili da je gotovo. Igrali smo protiv Nemaca, prošli su dalje. Onda smo igrali protiv Dinama iz Berlina, 5:2 je bilo, na Marakani je bio revanš i niko nije verovao da je moguće da se dogodi bilo šta. Vodili su oni 1:0 na poluvremenu, u drugom je falio još jedan gol, u 93. minutu, 4:1 za Zvezdu, Zvezda ide dalje i nenormalna radost.

- Dve stvari sam naučio. Kada gubiš nikada nemoj da pomisliš da si završio i da si pobedio pre nego što si stvarno pobedio. Drugo, nikada nemoj da se predaješ dok god utakmica traje, bori se i igraj do kraja jer dog se boriš uvek možeš da pobediš - rekao je predsednik Vučić.

 

Obraća se Rumenige

Republika

Foto: Republika.rs

Rumenige

 

Za ambasadora je proglašen čuveni nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige.

- Pre svega da kažem da je ovo važan trenutak za mene, imam petoro dece i osmoro unučadi, tako da možete i da zamislite kako deca funkcionišu i koliko su mi važna u životu. Voleo bih da čestitam porodici Marić na ovoj inicijativi koju sprovodite 27 godina. Sport je izvanredan alat da okupi ljude, decu i da ih učini da se smeju. Počastvovan sam što sam ambasador ove organizacije. Voleo bih da kažem predsedniku Vučiću, znam da podržava Zvezdu, bio sam ovde u UEFA kupu, imali smo uspešnu utakmicu, a posle izgubili, tako da je bilo nerešeno i verujem da sedamdesetih godina bilo tri pobede i na kraju smo izgubili sa 3-2, a pobedili smo na tom turniru, i želim da se izvinim zbog toga jer znam da je vaš tim bio bolji. Crvena Zvezda je uvek bio ozbiljan tim i nikad neću zaboraviti tu utakmicu. Voleo bih da vam se zahvalim i hajde da probamom, jer su deca počela da budu nervozna, da im damo ono što imamo u našim srcima i hvala vam puno - rekao je novi ambasador Rumenige.

 

Foto: Republika.rs

 

Republika

Foto: Printscreen/https://www.tanjug.rs/

Zdravko Marić

 

- Nisam ni svestan kako ke sve krenulo. Bez pomoci ovih ljudi, nista ne bi bilo ovako veliko. Duzan sam se zahvaliti vladama sve tri zemlje. Sve tri zemlje su dobro primljene na pocetku - rekao je on.

- Uvek kazem da mi je Bog sve vratio kad mi je dobeo Pedju Mijatovica u zivot - dodao je potom.

 

Za ambasadora će biti proglašen čuveni nemački fudbaler Karl Hajnc Rumenige. Rumenige će se priključiti velikoj porodici ambasadora SIM u kojoj su između ostalih predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi i nekadašnji srpski fudbaler Nemanja Vidić.

 

 

Na svečanosti je prisustan veliki broj zvanica iz političkog, ekonomskog i sportskog života Srbije, regiona, ali i Evrope, među kojima: Aleksander Čeferin, Johanes Han (evropski poverenik za budžet i administraciju), Predrag Mijatović, Aitor Karanka, Dragan Džajić, Predrag Danilović, Nemanja Vidić, Aleksandar Kolarov, Dejan Tomašević, Božidar Maljković, Željko Tanasković, Dragiša Binić, Vladimir Radmanović, Ostoja Mijailović, Šime Vrsaljko, Darijo Srna, Marijan Kustić, Stipe Pletikosa, Aljoša Asanović, Mehmed Baždarević, Marko Simeunović, kao i predstavnici Vlade Srbije, ministri, predstavnici lokalnih samouprava i mnogi drugi sportisti.


Osim zvanica, veliku ulogu u okviru revijalnog dela programa imaće deca iz svih zemalja u kojima se Igre održavaju: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kroz njihovu aktivnost na najbolji način biće dočaran duh i glavna misija Igara, koje su tokom 27 godina postojanja okupile više od 2,7 miliona dece i mladih.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading