MILOMIR MARIĆ KAŽNJEN ZBOG VUČIĆA: Evo koliku kaznu mora da plati!

Autor:

Vesti

22.02.2024

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj i odgovorno lice televizije Happy moraće da u roku od 15 dana plati izrečenu kaznu.

MILOMIR MARIĆ KAŽNJEN ZBOG VUČIĆA: Evo koliku kaznu mora da plati!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/R. PRELIĆ

28. februara 2023. godine, na televizijskom kanalu "TV Happy" neovlašćeno je reemitovan signal Prvog programa RTS-a u terminu emitovanja političke TV debate o najvažnijim i aktuelnim društvenim temama pod nazivom "Takovska 10" u kojoj je gost emisije bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Oni su signal reemitovali bez ikavce dozvole Javnog servisa, zbog čega su tuženi. 

Tim povodom, Milomir Marić je, kao odgovorno lice dužan da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara. Pored njega, i direktorka televizije Aleksandra Krstić, dužna je da u roku od 15. dana uplati 25.000 dinara. 

Kada je u pitanju televizijska kuća "Happy" oni su dužni da u istom vremenskom roku isplate kaznu od 200.000 dinara. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu. Sajam je otvoren u 18 časova u Hali 4.

Rekordni devizni priliv

-  Putnik vidi ono što vidi, a turista vidi ono što je došao da vidi. Tih 2.100.000 stranih turista, koji su došli u našu zemlju, oni su došli s idejom da su na lepom, zanimljivom i pre svega bezbednom mestu. Srbija je prošle godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista sa 79 odsto. Devizni priliv od turizma iznosio je rekordnih 2,55 milijardi evra, što je za milijardu i 112 evra više nego 2012. godine. Prošle godine imali smo 4,2 miliona dolazaka turista i 12,4 miliona noćenja, što je više ili dvostruko više u odnosu na prethodnih deset godina. Ove godine imamo evidentirani rast dolazaka, za oko tri odsto, a broj noćenja za 19 odsto u odnosu na isti period lane. Sve to treba da znači da smo mnogo toga uradili, a potrebno je mnogo više da radimo jer nisam zadovoljan brzinom kojom isporučujemo rezultate. Mnogo toga ostalo je pred nama - marina, pristaništa, plaža, biciklističkih i pešačkih staza, gotovo da ništa od te infrastrukture još nismo završili. Još mnogo puteva i pruga, još mnogo toga što je neophodno da uradimo na našim aerodromima, ne samo u Beogradskom, već i Niškom i Čačansko-Kraljevačkom. Broj putnika nam je na aerodromu Nikola Tesla iznosio gotovo osam miliona i čak 2,5 puta je veći nego 2012. godine, kada smo za celu godinu imali 3,36 miliona putnika. To nije dovoljno i neće ni 10 miliona putnika biti dovoljno. Naše ambicije su mnogo veće. Imamo prelepu zemlju. Nismo je još ni sebi i svom narodu pokazali - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading