PROSEČNE PLATE 1.400 EVRA! Predsednik Vučić najavio ogromna povećanja - SJAJNE VESTI ZA CELU ZEMLJU!

Autor:

Vesti

21.02.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da bi do kraja 2027. Srbija trebalo da dostigne cifru od 100 miljardi evra kada je reč o vrednosti godišnjeg BDP-a.

PROSEČNE PLATE 1.400 EVRA! Predsednik Vučić najavio ogromna povećanja - SJAJNE VESTI ZA CELU ZEMLJU!

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo onog sekunda kada budemo prešli prosečnu zaradu u Srbiji od 1.000 evra, imati značajniji povratak naših ljudi iz inostranstva i istakao da je cilj da 2027. prosečna plata bude 1.400 evra.

- U Beogradu mislim da je prosečna plata od 1.000 evra odavno pređena, svakako u ovim najrazvijenijim opštinama je preko 1.100 evra. Naša je želja da u 2027. imamo 1.400 evra prosečnu platu i uveren sam da mi to možemo - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da bi do kraja 2027. Srbija trebalo da dostigne cifru od 100 miljardi evra kada je reč o vrednosti godišnjeg BDP-a.

- Ja imam ovde spisak fabrika koje ćemo uskoro otvoriti i koje dolaze. Mi u prvih 45 dana ove godine imamo opet rekordan nivo stranih direktnih investicija. Ja se nadam, iako bih bio zadovoljan i sa 4,5 milijarde evra stranih direktnih investicija ove godine i bio bih posebno srećan ako bismo ove godine mogli da dostignemo nivo od pet milijardi stranih direktnih investicija. Ne zaboravite da u Srbiju dolazi 62 odsto SDI na Zapadnom  Balkanu - rekao je Vučić.

Expo2027 mogućnost za celu zemlju

Kroz projekat "Expo 2027", planirano je unapređenje i podrška domaćim kompanijama, što će doprineti daljem razvoju privrede. Značajno povećanje broja putnika na aerodromu u Nišu predstavlja samo jedan od primera uspeha domaćih kompanija koje će biti podržane kroz ovaj projekat.


U zaključku, Aleksandar Vučić ističe da će projekat "Expo 2027" imati dalekosežne pozitivne efekte na različite sektore društva, te da će doprineti daljem napretku i modernizaciji Republike Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading