VUČIĆ POTVRDIO DOBRE ODNOSE IZMEĐU SRBIJE I BOSNE I HERCEGOVINE! Srdačan susret našeg predsednika sa Borjanom Krišto! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.02.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 60. Minhenskoj bezbednosnoj konfereniciji Aleksandar Vučić se susreo sa Borjanom Krišto.

VUČIĆ POTVRDIO DOBRE ODNOSE IZMEĐU SRBIJE I BOSNE I HERCEGOVINE! Srdačan susret našeg predsednika sa Borjanom Krišto! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr, www.profimedia.rs

U Minhenu danas počinje 60. Minhenska bezbednosna konferencija, vodeći svetski forum za debatu o međunarodnoj bezbednosnoj politici, na kojem učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se danas sastao sa Borjanom Krišto, predsedavajućom Veća ministara Bosne i Hercegovine.

- Srdačan susret sa Borjanom Krišto, tokom kojeg smo razgovarali o potencijalima za saradnju i potvrdili dobre odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i dodatne mogućnosti za njihovo dalje jačanje - stoji na zvaničnoj Instagram stranici predsednika Vučića.

 

 

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof, učesnici će razgovarati o najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, a cilj skupa je izgradnja poverenja, kako bi se doprinelo mirnom rešavanju sukoba, održavanjem kontinuiranog i neformalnog dijaloga unutar međunarodne zajednice.

Tradicionalno u februaru, konferencija okuplja šefove država, vlada, ministara, vodeće ličnosti međunarodnih i nevladinih organizacija, predstavnike industrije, medija, akademske zajednice i civilnog društva koji učestvuju u različitim debatama.

Ove godine okupiće se više od 450 učesnika, a tačan spisak biće objavljen uoči samog početka konferencije. Konferenciji će prisutvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a učešće su najavili američki državni sekretar Entoni Blinken i potpredsednica SAD-a Kamala Haris, šef kineske diplomatije Vang Ji, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i drugi.

Tradicionalno, uoči konferencije, objavljuje se izveštaj u kojem se analiziraju i tumače važna dešavanja u svetu i njihov uticaj. Predsedavajući Minhenske bezbednosne konferencije Kristof Hojzgen naveo je u izveštaju da svet u 2024. godini karakteriše "nazadovanje globalne politike zbog sve većih geopolitičkih napetosti i ekonomske neizvesnosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (27)

Loading
Katarina

16.02.2024 14:59

Srbija i Bosna i Hercegovina su susedne drzave i naravno da se predsednik Vucic zalaze za sto bolje odnose izmedju nasih drzava

Tole

16.02.2024 15:03

Srbija sa svim drzavama regiona neguje dobrosusedske i prijateljske odnose.

Slavka

16.02.2024 15:10

Srdačan i prijateljski razgovor sa Borjanom Krišto o daljoj saradnji i dobrosusedskim odnosima sa BiH.

Magdalena

16.02.2024 15:11

Raduje me videti konstruktivan susret između Vučića i Borjane Krišto, što potvrđuje dobre odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine.