UPUĆENA PROTESNA NOTA AMBASADI HRVATSKE! Palili lutku sa likom Vučića na karnevalu!

Autor:

Vesti

14.02.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu, i direktno i ozbiljno narušava odnose dveju zemalja, rekao je Dačić.

UPUĆENA PROTESNA NOTA AMBASADI HRVATSKE! Palili lutku sa likom Vučića na karnevalu!

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je danas osudio incident paljenja lutke sa likom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u naselju Kaštel Stari u Hrvatskoj i dodao da je tim povodom je upućena protestna nota Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu.

On je ocenio da je to apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država.

- Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. februara 2024. godine, tokom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj. Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu, i direktno i ozbiljno narušava odnose dveju zemalja - naveo je on u saopštenju.

Podsećamo, sramna manifestacija održana je juče u Kaštelima u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Hrvatskoj, kada su učesnici maskenbala posle defilea spalili lutke sa likovima predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Kako prenose hrvatski mediji, na 211. Karnevalu u Kaštelanima su za sve prošlogodišnje nedaće krivi su srpski i ruski predsednik, te su učesnici zapalili figure sa njihovim likovima.

Da skandal bude veći, hrvatski Indeks.hr objavio je tekst sa naslovom "Prepoznajete li koga su Kaštelani zapalili?"

Navode da su Vučić i Putin sedeli na magarcima, a onda oduševljeno likuju da su "nestali u plamenu".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Иван

14.02.2024 18:03

Када ће престати усташко лудило? Ово је велика срамота што су урадили. Али навика је чудо, палили су цркве, куће, шта је једна лутка...

Sara

14.02.2024 18:13

Zahtevam hitnu reakciju nadleznih organa Hrvatske. Ovo je jedna velika sramota.

Mirko

14.02.2024 20:23

HRVATE TREBA DA JE SRAMOTA STO POSTOJE

Lepi

14.02.2024 20:27

Nekada palili žive Srbe a sad lutke...tradicija mora da se neguje! Sramni hrvati lepo nasmejaše Vučića koji se sigurno "mnogo" potresao