TO JE JEDINA STVAR KOJU MI JE ŠOJGU REKAO ZA NAŠE PUŠKE: Vučić - Sto puta sam vas molio, napravite da to bude

Autor:

Vesti

14.02.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

TO JE JEDINA STVAR KOJU MI JE ŠOJGU REKAO ZA NAŠE PUŠKE: Vučić - Sto puta sam vas molio, napravite da to bude

Foto: Printscreen/Pink

Aleksandar Vučić je prišao jednom mladom tenkisti koji mu je rekao da ima 25 godina i da je iz Beograda.

- Vidi ga, momak i po. Najmanje vojnika imamo iz Beograda i Novog Sada. Sada ćete brže da napredujte - rekao mu je Vučić a onda prišao i rekao da pokaže pušku.

- Sto puta sam vas molio da okvir bude transparentan i da vojnik može da vidi koliko mu je metaka ostalo. I dalje to nismo uradili. Napravite da to svuda bude  - rekao je Vučić pa otkrio da je to jedina stvar koju mu je Šojgu rekao za naše automate i puške.

- Rekao mi je - mora da mu magacin bude transparentan da vojnik zna koliko mu je metaka ostalo - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Niš gde prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, a ovom prilikom će prvi put biti predstavljen sistem za elektronska dejstva Repelent namenjen za borbu protiv bespilotnih letelica.

Prikazu vojne opreme u kompleksu Niške tvrđave prisustvuju i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. U Nišu su izloženi borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Posetioci će imati priliku da pogledaju i prikaz borbenih vozila BRDM-2MS, "Lazar", "Miloš", MRAP i "hamer", zatim bespilotne letelice i dronove, kao i prikaz rada sa službenim psima. Izložena su i pešadijska sredstva – "Kornet", "Fagot", BGA 30mm, sredstva za osmatranje, zaštitnu i opremu za razbijanje demonstracija koju koriste pripadnici Vojne policije.

Pripadnici 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije prikazaće streljačko naoružanje – automatske puške, snajpere, pištolje i puške, četvorocikle KVAD, NTV Zastava TERVO, kao i daljinski upravljanu električnu besposadnu zemaljsku borbenu platformu srednje veličine „mali Miloš“. U Domu Vojske Srbije u Nišu ranije danas je otvorena izložba Vojnog muzeja povodom Dana državnosti pod nazivom "Srbija kroz vreme - 220 godina državnosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mila

14.02.2024 20:29

Nase naoruzanje je najbolje.

Misa

14.02.2024 20:30

Nasa vojna industrija napreduje najbolje.

Vikica

14.02.2024 20:31

Vucic se bori za svoju zemlju kao lav Gleda da drzavu gura napred da napredujemo i da se razvijamo u svim poljima a da slobodu nikada ne zrtvujemo

Sava

14.02.2024 20:32

Vojska jaca iz dana u dan