SKANDALOZNA NEISTINA IZAŠLA NA VIDELO! Nova S i Veselinović obmanuli građane Novog Beograda!

Autor:

Vesti

10.02.2024

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laži i obmane na protestu u bloku 63

SKANDALOZNA NEISTINA IZAŠLA NA VIDELO! Nova S i Veselinović obmanuli građane Novog Beograda!

Foto: Republika


Današnji protest u bloku 63, organizovan od strane predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije, Dobrice Veselinovića, ponovo je izazvao kontroverze svojim tvrdnjama o navodnoj gradnji objekta na zelenoj površini.

Gradski urbanista Marko Stojčić detaljno je demantovao ove tvrdnje, objašnjavajući da je reč o privatnoj parceli koja nije u vlasništvu grada. Ovo nije prvi put da su Veselinović i njegovi saradnici optuženi za širenje lažnih informacija kako bi podstakli građane na proteste.

- Kao što je to postalo uobičajeno, opozicija koristi svaku moguću priliku da laže i uzbunjuje građane i javnost. I danas su nastavili sa istom praksom navodeći da se menja urbanistički plan kako bi se zelene površine i druge javne namene pretvarale u parcele za investitore koje bi država prodavala nakon toga. To naravno nije tačno obzirom da se radi o parcelama koje su već u privatnom vlasništvu i koje su već planirane za izgradnju a i na kojima uglavnom već postoje objekti - rekao je Stojčić.

- Imali smo takve slučaje u Novom Beogradu više puta. Sećamo se bloka 37 gde je grad Beograd zaustavio gradnju investitoru kom su njihove koalicione kolege upravo i dale ovo pravo u periodu u kom su vladale Beogradom i sistematski ga uništavale. Upravo tu će uskoro nići zelena površina i parking za sve stanare iz okruženja. Znači lažno uzbunjivanje. Dalje, u savskim blokovima 44, 45, 70 i 70a protestvovali su protiv nepostojeće gradnje kad ono na tom mestu posađena stabla i grade se parkovi. Znači ponovo laž i obmana. Isti scenario se i danas sprovodi u bloku 63, tako da dragi građani Beograda, ne nasedajte na lažne provokacije i obmane - zaključio je Stojčić.

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Marko Stojčić

 


Laž kao politički metod

Ovo nije prvi put da su predstavnici liste Nasiljem protiv Srbije optuženi za širenje dezinformacija. Dobrica Veselinović je ranije tvrdio da su se desile malverzacije u slučaju prodaje zemljišta za izgradnju naselja "Marina Dorćol", što je demantovano od strane novinara Miše Brkića. Takođe, Veselinović je pre izbora govorio o "fantomskim biračima", da bi nakon izbora priznao da je lagao. Sve ovo ukazuje na to da je širenje lažnih informacija postao glavni metod političke borbe ove grupe.

- Kaže Dobrica Veselinović da prodaja zemljišta „uključuje i zaštićene objekte kao što je termoelektrana Snaga i svetlost, koji je kulturno-istorijski spomenik“. Notorna neistina. Termoelektrana Snaga i svetlost ne pripada naselju Marini Dorćol, nalazi se na susednoj parceli i jedino kran elektrane prolazi preko parcele naselja - napisao je tada Brkić.

Foto: printskrin

Dobrica Veselinović

 


Ovakvo ponašanje predstavnika liste Nasiljem protiv Srbije izaziva sumnje u njihove motive i iskrenost. Manipulacija javnim mnjenjem putem lažnih informacija i uzbunjivanje građana samo su neki od metoda koje ova politička grupa koristi kako bi ostvarila svoje ciljeve. Građani su pozvani da budu oprezni i ne nasedaju na lažne provokacije i obmane.


 Ovakvo ponašanje predstavlja ozbiljan problem u političkom životu Srbije i zahteva ozbiljnu reakciju nadležnih institucija. Građani treba da budu svesni manipulacija i da se informišu iz pouzdanih izvora kako bi doneli ispravne zaključke o aktuelnim događajima.

(24sedam)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading