ALEKSANDAR VUČIĆ PRED UN: 669 etnički motivisanih napada na Kosovu i Metohiji!

Autor:

Vesti

08.02.2024

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić o situaciji na Kosovu i Metohiji

ALEKSANDAR VUČIĆ PRED UN: 669 etnički motivisanih napada na Kosovu i Metohiji!

Foto: Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je na Sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija alarmantne podatke o strašnim napadima na srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji. Istakao je da su privremeni organi vlasti na KiM stvorili nepodnošljive uslove za Srbe, te da sprovode sveobuhvatne napade na srpsko stanovništvo.

Značaj sednice Saveta bezbednosti UN

Predsednik Vučić je izrazio duboku zahvalnost Savetu bezbednosti na brzom sazivanju sednice, ističući njen izuzetan značaj zbog tekuće situacije na Kosovu i Metohiji koja je apsolutno u suprotnosti sa Poveljom UN i rezolucijama Saveta bezbednosti.

- Izražavam duboku zahvalnost SB na brzom sazivanju ove sednice. Od izuzetnog je značaja zbog tekuće situacije na KiM koja je apsolutno u suprotnosti sa Poveljom UN i rezolucijama SB. 



Alarmantni podaci o napadima na srpsko stanovništvo

Vučić je naveo da je na teritoriji Kosova i Metohije zabeleženo čak 669 etnički motivisanih napada, što predstavlja povećanje od 300 odsto. Ova činjenica dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za hitnim reagovanjem međunarodne zajednice.

- Na teritoriji KiM sprovedeno je 669 etnički motivisanih napada, što je povećanje od 300 odsto. Ukazaću na jednu neospornu činjenicu - potpuno je nesporno da je na teritoriji Kosova i Metohije evro uveden kao jedino sredstvo plaćanja na očigledno protivpravni način, jer je to učinjeno jednostranom odlukom političkog rukovodstva u Prištini - rekao je predsednik Vučić.


Uvođenje evra kao jedinog sredstva plaćanja

Jedna od neospornih činjenica koju je predsednik Vučić istakao jeste uvođenje evra kao jedinog sredstva plaćanja na teritoriji Kosova i Metohije, što je učinjeno jednostranom odlukom političkog rukovodstva u Prištini. Ovo predstavlja jasan primer kršenja međunarodnog prava i dodatno komplikuje život srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.


Predsednik Vučić je svojim obraćanjem na Sednici Saveta bezbednosti UN skrenuo pažnju međunarodne zajednice na ozbiljnu situaciju na Kosovu i Metohiji, ističući hitnost rešavanja problema kako bi se zaštitili interesi i bezbednost srpskog stanovništva na tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (6)

Loading
Ena

08.02.2024 21:49

Vučić u Njujorku predstavlja istinu o Kurtijevim zločinima nad Srbima na KiM celom svetu. Nadamo se da će Savet Bezbednosti podržati Srbe koji su najugroženiji na KiM.

Ena

08.02.2024 21:49

Vučić u Njujorku predstavlja istinu o Kurtijevim zločinima nad Srbima na KiM celom svetu. Nadamo se da će Savet Bezbednosti podržati Srbe koji su najugroženiji na KiM.

Palmeiras

08.02.2024 21:55

Broj napada na Srbe je zastrasujuci. Opozicija u Srbiji je nasla opravdanje za svaki od napada i umesto Kurtija optuzila je Vucica za sve to.

Nenad

08.02.2024 23:03

Nažalost sve što je izgovorio predsednik je istina sve što izdogadjalo do sad na Kosovu I Metohiji.