BRNABIĆ O REZOLUCIJI EP: Srbija nikada u istoriji nije dozvolila da stranci vrše istragu, pa ni Austrougarskoj 1914.

Autor:

Vesti

08.02.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić o rezoluciji Evropskog parlamenta

BRNABIĆ O REZOLUCIJI EP: Srbija nikada u istoriji nije dozvolila da stranci vrše istragu, pa ni Austrougarskoj 1914.

Foto: Branimir Jovanović


Premijerka Srbije, Ana Brnabić, iznela je svoje stavove o nedavno usvojenoj rezoluciji Evropskog parlamenta tokom gostovanja na TV Prva. Izražavajući osećaj sramote zbog zahteva za ukidanjem suvereniteta sopstvene zemlje, premijerka je istakla da ne očekuje kažnjavanje bilo koga zbog rezolucije, s obzirom na to da one nisu obavezujuće. Osvrnula se i na prethodnu rezoluciju EP iz 2022. godine kojom se tražilo priznanje tzv. Republike Kosova.

Kritika i osvrt na istorijske događaje

Pored toga, premijerka Brnabić je kritikovala opoziciju u Srbiji, ističući da se oseća poniženo zbog njihovih postupaka. Prisetila se istorijskih događaja, posebno situacije Austrougarske prema Srbiji pre Prvog svetskog rata, naglašavajući da Srbija nikada nije dozvolila da joj neko vrši istragu u suverenoj državi. Istakla je da su deca 1914. godine išla u rat i ginula, bez ikakve međunarodne istrage, čime je naglasila duboko ukorenjen osećaj suvereniteta i samostalnosti u srpskom narodu.

Politika opozicije i spoljni pritisci

Premijerka je takođe komentarisala političku situaciju u Srbiji, navodeći da opozicija teži da bude instalirana na vlast od strane Zapada. Ocijenila je da je ovo još jedan pritisak na Srbiju i pokušaj destabilizacije, ističući da je narod jasno pokazao kakvu Srbiju želi i da će zemlja ostati stabilna.


Ana Brnabić je jasno iznela svoje stavove o rezoluciji Evropskog parlamenta, istakavši duboko ukorenjen osećaj suvereniteta u srpskom narodu kao i neprihvatanje spoljnog mešanja u unutrašnje poslove zemlje. Njene izjave odražavaju snažan stav prema očuvanju suvereniteta Srbije i stabilnosti zemlje u svetlu spoljnih pritisaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (7)

Loading
Lala

08.02.2024 18:54

Da sam krala krala sam...

Jovana

08.02.2024 20:22

i na osnovu čega stranci mogu da istražuju izbore u Srbiji

Jovana

08.02.2024 20:22

Mogu stranci da istražuju usvojo zemlji ne u Srbiji

T_e_o

08.02.2024 20:23

Sto njihovi posmatrači ne napisaše akoje bilo nepravilnosti