PUTIN UVEO NOVI ZAKON ZA NEUDATE ŽENE! Sada mogu da se udaju za poginule vojnike iz ovog razloga!

Autor:

Svet

08.02.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženama u Rusiji biće dopušteno da se udaju za vojnike koji su poginuli u ratu u Ukrajini kako bi mogle dobiti povlastice, piše The Sun.

PUTIN UVEO NOVI ZAKON ZA NEUDATE ŽENE! Sada mogu da se udaju za poginule vojnike iz ovog razloga!

Foto: Tanjug/Ap

**Novi zakon u Rusiji omogućava neudatim partnerima poginulih vojnika da ostvare prava**

Vlada Rusije nedavno je usvojila novi zakon koji omogućava neudatim partnerima vojnika koji su poginuli u ratu u Ukrajini da ostvare prava, potez usmeren na okončanje diskriminacije nevenčanih parova u takvim tragičnim okolnostima. Ova zakonodavna mera, koju je potpisao predsednik Putin, ima za cilj da obezbedi jednaku finansijsku podršku partnerima i deci poginulih vojnika, bez obzira na njihov bračni status.

**Jednaka prava za neudate partnere**

Prema novom zakonu, neudati partneri poginulih vojnika imaće pravo na iste beneficije i finansijsku podršku kao i oni koji su bili formalno venčani. Ova značajna promena odgovor je na prethodnu nejednakost sa kojom su se suočavali nevenčani parovi u slučaju smrti vojnika u borbi. Predsednik Putin je istakao potrebu da se reši situacija žena koje su bile u dugoročnim vezama sa poginulim vojnicima, ali su bile lišene zakonskog statusa braka.

**Zakonsko priznanje i podrška**

Da bi ostvarile ova prava, žene će morati da pruže dokaze sudu da su bile u faktičkoj vezi sa preminulim vojnikom pre rata. Nacrt zakona predviđa postupak kojim će se ove neformalne veze zakonski priznati, sa detaljima koji će biti zvanično registrovani u državnom matičnom registru. Ovo zakonsko priznanje će obezbediti da neudati partneri i njihova deca dobiju finansijsku podršku na koju imaju pravo.

**Finansijska pomoć i nadoknada**

Finansijska pomoć porodicama poginulih vojnika sada će biti proširena kako bi obuhvatila neudate partnere, rešavajući prethodnu neujednačenost u podršci. Ovaj novi sistem obezbeđuje da oni koji su bili u faktičkim vezama sa vojnicima imaju pravo na nadoknadu i druge beneficije, usklađujući podršku koja se nudi venčanim parovima i njihovim porodicama.

**Uticanje zakonodavstva**

Ovaj značajan korak koji je preduzela ruska vlada označava pomak ka većoj inkluzivnosti i podršci neudatim partnerima poginulih vojnika. Adresiranjem finansijskih i pravnih nejednakosti koje su postojale, ovaj novi zakon ima za cilj da obezbedi jednako priznanje i pomoć svim pojedincima pogođenim gubitkom vojnika u borbi.

Zaključno, uvođenje ovog zakonodavstva predstavlja saosećajan i inkluzivan pristup podršci partnerima i porodicama poginulih vojnika, priznajući žrtve koje su podnele sve osobe pogođene sukobom u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading