PREMIJERKA BRNABIĆ RAZMONTIRALA OPOZICIJU: "Rezolucije dođu i prođu, ali zauvek ostaje zapisano da su tražili ukidanje suvereniteta svoje zemlje!"

Autor:

Vesti

08.02.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramna odluka Evropskog parlamenta!

PREMIJERKA BRNABIĆ RAZMONTIRALA OPOZICIJU: "Rezolucije dođu i prođu, ali zauvek ostaje zapisano da su tražili ukidanje suvereniteta svoje zemlje!"

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević, Shutterstock

Premijerka Srbije  Ana Brnabić reagovala je na svom zvaničnom profilu na Iksu povodom izlaganja Marinike Tepić i Radomira Lazovića u Evropskom parlamentu. Oni su govorili tokom plenarne rasprave o predloženoj rezoluciji koja kritikuje Srbiju, a iza koje, prema njenim rečima, stoji deo srpske opozicije.

Premijerka je citirala njihove izjave iz Evropskog parlamenta. 

Danas, 8. februara 2024. godine, u Strazburu:

Marinika Tepić: „Pozivam vas da podržite zahteve proevropske opozicije da se pošalje misija koja bi istražila sve te nepravilnosti i da se izdaju preporuke koje bi i vlast i opozicija morale da ispune“.

Radomir Lazović: „Ne želim da krijem, nama je drago zbog ovoga što se desilo, jer ovakvoj rezoluciji smo se nadali“.

Rezolucije dođu i prođu - nije ova prva, neće biti ni poslednja, ali će večno ostati zapisano da su u Srbiji postojale političke stranke i ljudi koji su sami tražili ukidanje suvereniteta sopstvene zemlje - napisala je premijerka. 

 

 

Podsećamo da su članovi Evropskog parlamenta usvojili Rezoluciju vezanu za izbore u Srbiji koju su podneli poslanici opozicije, među kojima su Radomir Lazović i Marinika Tepić, koji su tražili da se naša zemlja kazni od strane Evrope.

Oni su ukazali na navodne neregularnosti tokom izbora, naročito na beogradskim, tražeći od svojih zapadnih gazdi da se sprovede "nezavisna međunarodna istraga".

Za rezoluciju je glasalo 307 evroposlanika, protiv je bilo 228, a 19 je bilo uzdržano.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading