OPOZICIJA U HAOSU: Đilasov pokušaj smene Lutovca propao u DS-u!

Autor:

Vesti

04.02.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propao pokušaj smene lidera Zorana Lutovca na sednici Glavnog odbora DS-a

OPOZICIJA U HAOSU: Đilasov pokušaj smene Lutovca propao u DS-u!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Danas je održana sednica Glavnog odbora Demokratske stranke u Beogradu, na kojoj je raspravljano o pokušaju smene lidera Zorana Lutovca. Prema izveštaju opozicionih medija, plan tajkuna Dragana Đilasa da se Lutovac skloni sa čela DS-a nije uspeo, jer je grupa koja je podržavala smenu ostala u manjini. Od 138 prisutnih članova Glavnog odbora, svega devet je glasalo protiv usvajanja izveštaja o radu predsednika stranke, što je značilo propast pokušaja smene.

Kritike i pozivi na neusvajanje izveštaja

Na sednici su oštre kritike Lutovcu uputili potpredsednici stranke Miodrag Gavrilović i Branimir Jovančić, pozivajući okupljene da ne usvoje izveštaj o radu predsednika. Ovo je izazvalo dodatnu napetost i dramu tokom sednice, koja je na kraju rezultirala neuspehom u sprovođenju planirane smene.

Reakcija predsednika DS-a na konstitutivnu sednicu parlamenta

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je za N1 da poslanici DS-a neće prisustvovati konstitutivnoj sednici parlamenta, zakazanoj za utorak u 10 časova. Takođe, priznao je da koalicija "Srbija protiv nasilja" nema jedinstven stav povodom ove situacije, što dodatno naglašava unutrašnje sukobe unutar stranke.

Sve ovo jasno ukazuje na političke tenzije unutar Demokratske stranke, pri čemu se pokušaj smene lidera Zorana Lutovca povezuje sa interesima tajkuna Dragana Đilasa, koji stoji iza ovog pokušaja smene kako bi ostvario svoje političke ciljeve.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (36)

Loading
Beka

04.02.2024 21:33

Đilas je izgubio svaki autoritet,postao je nebitan i u opozicionim redovima.

Nenad

04.02.2024 21:34

Propao mu je plan a propašće i obojica.

Milana

04.02.2024 21:34

Uvek Djilasovo sve propadne

Nole

04.02.2024 21:35

Valjda je sada Đilas svestan da je većina ta koja donosi odluke.