SRBIJA PLAĆA CENU SLOBODE: Ne daju nam da budemo svoji - ovo je jedan od glavnih razloga za napade!

Autor:

Vesti

04.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećemo da priznamo lažnu državu Kosovo, nismo uveli sankcije Rusiji, sarađujemo s Kinom... E to je ono što ne mogu da nam oproste

SRBIJA PLAĆA CENU SLOBODE: Ne daju nam da budemo svoji - ovo je jedan od glavnih razloga za napade!

Foto: Shutterstock, ATA Images

Sloboda ima svoju cenu. Naučili smo to mi Srbi u Prvom svetskom ratu, Drugom svetskom ratu i u još mnogo navrata. A cenu slobode plaćamo i sada...
Upravo je želja da budemo svoji i suvereni jedan od ključnih razloga za sve moguće udare, napade i pritiske s kojima se suočavamo. Nećemo da priznamo lažnu državu Kosovo, nismo uveli sankcije Rusiji, sarađujemo s Kinom... E to je ono što ne mogu da nam oproste.


NAORUŽAVANJE


U više navrata predsednik Aleksandar Vučić govorio je da bi očas posla dobio Nobelovu nagradu kad bi pristao da Kosovo uđe u ujedinjene nacije i kad bi se pridružio kaznenim merama protiv Moskve. Umesto lažnih i prljavih optužbi sa kojima se sada suočava, umesto priče o "omraženom autokrati i diktatoru", postao bi simbol demokratije. I zaista, svako ko se pravi da to ne vidi ili je glup ili je zlonameran. Trećeg nema!


O ceni slobode koju plaćamo govorio je pre nekoliko dana i ministar odbrane i predsednik SNS Miloš Vučević. Bilo je to onog dana kada je u kasarni u Topčideru prikazano najmodernije naoružanje koje ima Vojska Srbije. Simbolično!


- Naravno da je Srbiji teže da oprema svoju vojsku i da se naoružava. Da su normalni geopolitički uslovi, mi bismo možda imali i prednost jer ne isključujemo nijednu stranu sveta, ali danas to nije prednost, nego je nešto što velike sile neće da čuju. Nije prihvatljivo da se niste svrstali jer čim se ne svrstate, vi ste protiv nekog drugog - izjavio je Vučević.


Sličnu paralelu povukao je i novinar Pečata i kolumnista Večernjih novosti Filip Rodić:
- Istina je da je najnoviji progon Srba na Kosovu i Metohiji, kao što mnogi kažu, posledica činjenice da Srbija odbija da uvede sankcije Rusiji, ali je isto tako činjenica i da je tog progona bilo i pre nego što je bilo ko na ovome svetu uopšte pomislio da bi kolektivni Zapad Rusiji mogao da uvodi sankcije, a istina je i da bi ga bilo i kad bi Srbija popustila. 


TEŽI PUT


Podsetimo, govoreći svojevremeno na ovu temu, predsednik Vučić, u odgovoru na konkretno pitanje zašto je izabrao teži put i nije uveo sankcije Rusiji, odgovorio je:


- Politika nije lakši put, a Srbija ima svoje političke i ekonomske interese. Da nismo imali gasovod, da ne sarađujemo s Rusijom, mi danas ne bismo imali gasa, danas bismo plaćali 800-900 evra za gas. Uveren sam da bi Srbiji, da je uvela sankcije Rusiji, bilo rečeno da je dobrodošla u NATO, a potom u EU. Srbija ima ekonomske interese, ali ne možemo da ubijemo dušu srpskog naroda da bih ja dobio neke pohvale u nekim novinama, uopšte, na nekoj zapadnoj televiziji. 


Ne trebaju nam sponzori,Srbiji su potrebni partneri

Ovo što je tema našeg današnjeg teksta svojevremeno je veoma dobro sažela u jednoj objavi na Tviteru članica Predsedništva Srpske napredne stranke Sandra Božić.
- Srbiji nisu potrebni sponzori, već partneri u svetu! Sami ćemo da čuvamo našu zemlju, naše nebo! Prvi put posle mnogo vremena Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini, insistira na svojoj nezavisnosti i čuva svoju suverenost! Sa zemljama BRIKS je lakše govoriti nego s ostalima, svakako cenimo svaki dinar koji smo od EU dobili i nalazimo se na evropskom putu - napisala je Božićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (36)

Loading
Milan

04.02.2024 19:19

Srbija je slobodna zemlja

Tanja

04.02.2024 19:23

Srbija je slobodarska zemlja koja gleda svoj interes i nikada neće uvesti sankcije Rusiji.

Aca

04.02.2024 19:34

Srbija je slobodna zemlja koja ulaže u puteve, škole, bolnice i pomaže penzionerima, studentima i zaposlenima na čelu sa Vučićem koji svojoj zemlji želi mir i stabilnost.

Nena

04.02.2024 19:51

Srbija nikada nece uvesti sankcije Rusiji, jer je Srbija slobodna zemlja.