FRANCUSKA TRAŽI HITNU SUSPENZIJU O ZABRANI KORIŠČENJA DINARA NA KOSOVU! Rešenje u okviru dijaloga Beograda i Prištine?

Autor:

Vesti

02.02.2024

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska traži suspenziju odluke o zabrani korišćenja dinara

FRANCUSKA TRAŽI HITNU SUSPENZIJU O ZABRANI KORIŠČENJA DINARA NA KOSOVU! Rešenje u okviru dijaloga Beograda i Prištine?

Foto: Republika


Francuska je izrazila zabrinutost zbog odluke Aljbina Kurtija o zabrani korišćenja dinara za gotovinske transakcije na toj teritoriji. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske ističe da je ova odluka doneta na brzinu i neusklađeno, te da će imati značajne posledice na svakodnevni život srpske zajednice na Kosovu.

Francuska traži hitnu suspenziju ove mere i poziva kosovske vlasti da pronađu rešenje putem pregovora u okviru dijaloga koji vodi Evropska unija.



Francuska smatra da rešenje treba da se nađe u okviru dijaloga Beograda i Prištine koji vodi Evropska unija, te da je hitna suspenzija odluke o zabrani korišćenja dinara ključna kako bi se obezbedio dovoljan prelazni period za pronalaženje alternativnih rešenja.

„U nedostatku alternativnih rešenja do danas, Francuska poziva na hitnu suspenziju ove mere kako bi se obezbedio dovoljan prelazni period. Pozivamo kosovske vlasti da pronađu rešenje putem pregovora u okviru dijaloga koji vodi Evropska unija“, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading