Petar Petković otkriva šta je dogovoreno sa ambasadorima Kvinte: Vučić snažno branio interese srpskog naroda na KiM

Autor:

Vesti

31.01.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković: Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorima Kvinte i delegacijom EU

Petar Petković otkriva šta je dogovoreno sa ambasadorima Kvinte: Vučić snažno branio interese srpskog naroda na KiM

Foto: Tanjug


Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, stao je pred novinare kako bi preneo najnovije informacije nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte, delegacijom Evropske unije i predstavnikom Ambasade SAD u Beogradu. Sastanak je započeo malo posle 18 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

- Čini mi se da nisam nikada prisustvovao težem razgovoru, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić je vrlo snažno branio interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pre svega njihovo pravo na opstanak i život. I svima koji su prisustvovali u toj prostoriji je bilo jasno da je Aljbin Kurti glavni krivac. Predsednik Aleksandar Vučić će i sutra imati brojne razgovore, telefonske pozive, koji se odnose na to da učinimo sve što je do nas da ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija konačno neko zaustavi - rekao je Petković i dodao:

- Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na Kosovu i Metohiji da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati.

- Kurti odluku o dinaru niti je odložio, niti ukinuo - dodao je Petković.

"Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na Kosovu i Metohiji da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati", naglasio je Petković.


Podrška međunarodne zajednice

Petković je istakao značaj podrške koju Srbija dobija od međunarodne zajednice u rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Naglasio je da je dijalog ključan za postizanje održivog rešenja i da je Srbija spremna da radi konstruktivno kako bi se postigao napredak u ovom pitanju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading