SAVO MANOJLOVIĆ OBMANJUJE JAVNOST! Podvala u režiji "Kreni, promeni"

Autor:

Vesti

30.01.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažna uzbuna na društvenim mrežama

SAVO MANOJLOVIĆ OBMANJUJE JAVNOST! Podvala u režiji "Kreni, promeni"

Foto: MUP Srbije, Printscreen/x/kpromeni

Savo Manojlović direktor NVO Kreni-promeni svojim objavama na društvenim mrežama nastavlja da obmanjuje javnost.


Danas su na X profilima Kreni-promeni i Udruženje ne damo Jadar objavljeno da je više od deset vozila žandarmerije stiglo u Jadar. Navodno, žandarmerija je došla u ove gradove kako bi omogućila raskrčivanje puta za kompaniju "Rio Tinto". Međutim, ono što je brzo primećeno jeste da slika koja je priložena uz ovu tvrdnju nije povezana sa navedenim događajem.

 

 

 

 

 

Naime, reč je o snimku iz Horgoša, koji datira iz novembra prošle godine kada je ova jedinica bila angažovana na kontroli migrantske krize.


Reakcija javnosti

Ovakva lažna uzbuna izazvala je reakciju javnosti, koja je brzo prozrela manipulaciju i dezinformacije. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo zbog pokušaja širenja straha među građanima putem lažnih informacija.

Reakcija stranica na društvenim mrežama

Iako je lažnainformacija brzo razotkrivena, stranice na društvenoj mreži "X" još uvek nisu objavile nikakvo saopštenje ili demanti povodom ove situacije. Njihovo ćutanje dodatno budi sumnju u namere iza objava i postavlja pitanje odgovornosti u distribuciji informacija.

 

 


Manipulacija putem društvenih mreža

Ovaj slučaj još jednom ističe moć društvenih mreža u širenju dezinformacija i manipulaciji javnim mnjenjem. Važno je da građani budu kritični prema informacijama koje se pojavljuju na internetu i da proveravaju izvore pre nego što poveruju u objave koje ih mogu plašiti ili dovoditi u zabludu.


Lažna uzbuna koja se pojavila na društvenim mrežama danas je podsetnik na važnost kritičkog razmišljanja i provere informacija pre nego što se reaguju na njih. Ovakvi pokušaji manipulacije moraju biti javno osuđeni, a odgovorni za širenje lažnih informacija trebalo bi da snose posledice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (29)

Loading
Nataša

30.01.2024 18:58

Savo ne zna ništa pametnije već koristi fotomontažu.

Мiraš

30.01.2024 19:00

Sobzirom da je Manojlović učenik Tepićke i Đilasa, nije ni čudo što obmanjuje javnost.

Danka

30.01.2024 19:10

Већ смо навикли на Савине лагарије!

Maja

30.01.2024 19:15

Savo Manojlović mora odgovarati za svoje lažne objave koje šire paniku i dezinformišu javnost.