ŠOLAK I BORKO DVA BRATA MINHAUZENA: Šampioni izmišljotina, lažu na Boga ne misle

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

24.01.2024

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužili Vučića da navodno njega Orbana i AFD plaća Putin, te da se u Davosu sastao samo sa Sneškom Belićem

ŠOLAK I BORKO DVA BRATA MINHAUZENA: Šampioni izmišljotina, lažu na Boga ne misle

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Promo

Mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka do te mere su opsednuti predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su počeli da izmišljaju sve luđe laži o njemu, otprilike onakve kod kojih je čak i za nekog potpuno neupućenog na prvi pogleda jasno da u svemu nema ni zrnca istine.


Tako smo s jednog od Šolakovih kanala saznali da predsednik Rusije Vladimir Putin štiti i finansira nemačke desničare (Alternativa za Nemačku, koja je trenutno najpopularnija stranka pojedinačno u toj državi), mađarskog premijera Viktora Orbana, Vučića, kao i da se šef države u Davosu sastao samo sa Sneškom Belićem iako su snimci njegovih sastanaka s najvažnijim zvaničnicima obišli svet! Između ostalih, na tom spisku su Emanuel Makron, Pedro Sančez, Ursula fon der Lajen, Kristin Lagard, Aleksandar de Kro...


Dragan Popović, politički analitičar iz Centra za praktičnu politiku, gostujući na jednoj od Šolakovih televizija, poručio je sledeće:


- Danas su ti nacionalisti na evropskom nivou mnogo bolje uvezani međusobno i mnogo bolje povezani nego što su ikada bili i plus imaju jednog dosta jakog zaštitnika, mnogi sumnjaju i finansijera, dakle to je, pre svega, Putinov režim u Moskvi. On vrlo voli da podrži sve takve opcije, i AFD i Orbanovu vlast u Mađarskoj i, na kraju krajeva, Vučićevu u Srbiji, svi koji su desno, koji su autoritarni, koji naginju ka toj vrsti upravljanja državom, kakvu je Putin gotovo, pa usavršio u svojoj zemlji, dakle, oni imaju očiglednu podršku Moskve. Kažem opet, koliko je to i konkretna finansijska podrška, o tome se ne zna dovoljno.


I možda bi čovek i mogao da kaže da im se omakla glupost da nisu ugostili Borka Stefanovića iz SSP, desnu ruku Dragana Đilasa, koji je rekao da se Vučić u Davosu nije sastao s bogzna kim.
- Kako ga vole, poštuju, to je sve daleko od istine, na kraju se to završilo, uz sve moje poštovanje, gospođe Krišto iz BiH, sa Lajčakom i Sneškom Belićem - naveo je Stefanović. 


Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da opozicija lažima i pričama o Rusiji pokušava da se dokopa vlasti.


- Davno je srpska opozicija odustala od toga da se planom, programom i kvalitetnim ljudima bori za podršku birača, već se opredelila isključivo za obmanjivanje sopstvene javnosti, upravo te poruke koje šalje Borko Stefanović su ništa drugo nego obmanjivanje sopstvene javnosti i pokušaj da se na taj način ostvare neki jeftini politički poeni. A što se tiče Popovića i tih poruka koje je on poslao, da Vučića, Orbana i AFD finasira Putin, to su mnogo opasnije poruke koje se šalju i one su sračunate negde da se Srbiji nanese šteta - kaže Graovac i dodaje da se takvom pričom nanosi šteta Srbiji generalno:
- To što govori Popović, u stvari, isto je što govori Aljbin Kurti i isto što govore one strukture u regionu koje ne misle dobro Srbiji i žele da je povežu u ovom trenutku s Vladimirom Putinom, ne bi li na taj način gnev Zapada usmerili upravo na sopstvenu državu. To je njihova suština, oni žele da se uz podršku stranaca dokopaju vlasti i ne interesuje ih koliko će njihova zemlja trpeti posledice.

 

Graovac: Neke od tih tvrdnji su isto ono što izgovara Kurti

Obradović: Rezultati sve govore

Politički analitičar Darko Obradović kaže da nema sumnje da Putin ima maligni uticaj na politiku u Srbiji, ali da je Vučić svojom veštinom uspeo da sačuva Srbiju kao zemlju van ruske sfere interesa.


- Oni koji nemaju više političke argumente, oni nastoje da posvađaju Srbiju sa Zapadom, povlačeći lažne analogije. Od svakog međunarodnog skupa žele da naprave lakrdiju, međutim, rezultati koje predsednik Vučić postiže za Srbiju su jedino merilo uspešnosti tih skupova, pre svega, to su strane direktne investicije i povoljan međunarodni ambijent za srpsku nacionalnu bezbednost. Dovoljno je da pogledate izjave Džejmsa O'Brajena i shvatićete da nema govora o tome da je Srbija ruski trojanski konj - poručio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (37)

Loading
Jelena

24.01.2024 19:22

Borisav i Šolak ma čini vam se gfe bi oni to.

Esa

24.01.2024 19:24

Sada im i Orban ne valja. A kada se greju gasom koji se cuva kod tog Orbana onda ne misle da kazu hvala.

Jelena

24.01.2024 19:24

Mrtva trka ko je veći lažov Borisav ili Šolak. Ali oni toliko lažu da veruju u te svoje laži.

Jelena

24.01.2024 19:26

Ali u te njihove laži niko ne veruje jer oni lažu za medalju. Kad izmisle nešto samo da se krstiš.