"ZA KOJI DAN DOLAZI MICOTAKIS I DOVODI KOMPANIJE KOJE ŽELE DA UČESTVUJU" Vučić: U svetu se analizira plan koji smo izneli za EXPO 2027, mnogi vide svoj interes da nešto ovde grade

Autor: D.B.

Vesti

24.01.2024

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je istakao da se od projekta EXPO 2027 mnogo očekuje.

"ZA KOJI DAN DOLAZI MICOTAKIS I DOVODI KOMPANIJE KOJE ŽELE DA UČESTVUJU"  Vučić: U svetu se analizira plan koji smo izneli za EXPO 2027, mnogi vide svoj interes da nešto ovde grade

Foto: Pink

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi danas radove na obnovi kreativno-inovativnog multifunkcionalnog centra Ložionica.

Kompleks Ložionice se nalazi kod nekadašnje okretnice parne lokomotive ispod Mostarske petlje u Beogradu.

Obilasku prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, ministar informisnanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i predstavnici kompanije M Enterijer koji izvode radove.

Predsednik Aleksandar Vučić je, tokom obilaska govorio i o velikom projektiu "Expo 2027" istakavši da sce mora da se završi do decembra 2026. godine. 

U Beogradu sve mora da se završi do decembra 2026. godine, za neki dan dolazi Micotakis i dovodi kompanije koje žele da učestvuju u Ekspu, u svetu se analizira plan koji smo izneli, mnogi vide svoj interes da nešto ovde grade - rekao je Vučić. 

Predsednik je, govoreći kompleksu koji obilazi istakao da je u pitanju velika stvari za našu zemlju. 

- Izgledaće to mnogo lepo. Ovo je suština, hoću da svaki projekat gledamo i pratimo. Kada tražite lokacijske uslove i dozvole, nekad je potrebno 10, 12 organ, institucija, ministarstva, ako čekate na njihovo mišljenje to nikad nije kraže od šest meseci do godinu dana. Moramo da obilazimo sve, i sastanke gde su potrebne lokacijske i građevinske dozvole da ih sve ohrabrimo da bi stigli da završimo na vreme. Sve mora da se zavšri do 1. decembra 2026. godine - naglasio je predsednik.

"Dolaziće iz celog sveta"

- Ovo je centar grada, jedan od najlepših mesta i nigde nemamo tražnju kao za ovim prostorom. Ulepšaćemo samu Gazelu. Još dve trobojke ćemo da okačimo, uvek će da bude čista. Voleo bih da imamo prikaz svega u Beogradu, imaćemo i istorijski muzej Srbije. Najviše mladih ljudi će ovde da bude i da radi, iz celog regiona i celog sveta. Da pojačamo ulaganja u univerzitete. Od 1. marta ide slobodno tržište radne snage iz Severne Makedonije, Albanije... Srbiji je potrebno mnogo više radnika, ljudi, dece i strane radne snage.

- Biće nam potrebno mesec dana pre EXPA i posle da sklonimo sve to. Od 1. aprila do kraja septembra puni angažman cele zemlje. Velike stvari su pred nama. Srećan sam što ste ovo uradili pre vremena, samo i da se završi pre vremena. Koristite svaki lep dan - istakao je predsednik.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Nenad

24.01.2024 11:49

Veliki planovi i blistava buducnost nas ceka kada je Expo 2027 u pitanju.

Goran

24.01.2024 11:49

Potrebno nam je još ulaganja i investicija nema predaje

Filip

24.01.2024 11:53

Projekti poput Ložionice, kao i planirana izgradnja za EXPO 2027, imaju brojne benefite za Srbiju, a jedan od najvažnijih jeste i razvoj građevinske industrije.

Jana

24.01.2024 11:55

EXPO je prilika da Srbija pokaze sta sve moze.