"ČESTITKE DRAGOM PRIJATELJU NA VELIKOJ POBEDI"! Premijer Gruzije i izvršni direktor foruma u Davosu čestitali izborni trijumf predsedniku Vučiću!

Autor:

Vesti

18.01.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je učestvovao na panel diskusiji "Novo evroazijsko svitanje" na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

"ČESTITKE DRAGOM PRIJATELJU NA VELIKOJ POBEDI"! Premijer Gruzije i izvršni direktor foruma u Davosu čestitali izborni trijumf predsedniku Vučiću!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić u Davosu

Premijer Gruzije Irakli Garibašvili i izvršni direktor Svetskog ekonomskog foruma u Davosu Mirek Dušek čestitali su danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na izborima u Srbiji tokom panel diskusije  "Novo evroazijsko svitanje". 

Garibašvili je posle čestitke Dušeka rekao da želi da se pridruži čestitki, kako je naveo, "dragom prijatelju predsedniku Vučiću na velikoj pobedi''.

Vučić je učestvovao na panel diskusiji "Novo evroazijsko svitanje" na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, a učestvovali su i predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso, ministar ekonomije Kazahstana Alibek Kuantirov i Cenk Alper, turski biznismen i član Udruženja poslodavaca i industrije Turske.

Podsetimo, Vučić trenutno boravi u Davosu gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu.

Tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je “Ponovna izgradnja poverenja” . Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste. Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa su postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

Na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, očekuje se prisustvo mnogih svetskih lidera, poslovnih ljudi i društvenih aktivista. Pored Vučića, među njima su predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nemački kancelar Olaf Scholz, generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, predsednik Švajcarske Ignjacio Kasis, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Španije Pedro Sančez, premijer Luksemburga Gzavije Betel, premijer Slovačke Eduard Heger, predsednik Ruande Pol Kagame, potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i drugi.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Jovan

18.01.2024 14:08

Sa Gruzijom se razumemo i postujemo.

Ana

18.01.2024 14:12

Lep gest .

Ana

18.01.2024 14:12

Lep gest .

Zana

18.01.2024 14:12

Zaslužene čestitke.