Ana Brnabić otkrila šokantne detalje o ponašanju Andreasa Šidera na izborima!

Autor:

Vesti

16.01.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić odgovara na optužbe Andreasa Šidera

Ana Brnabić otkrila šokantne detalje o ponašanju Andreasa Šidera na izborima!

Foto: Branimir Jovanović


Premijerka Srbije, Ana Brnabić, nedavno se oglasila na društvenoj mreži "Iks", pružajući odgovore na ponovljene optužbe koje je uputio Andreas Šider u vezi sa nedavno održanim izborima u Srbiji.

U svom obraćanju, Brnabić ističe konkretne primere diskutabilnog ponašanja Šidera, stvarajući temelje za argumentovanu raspravu o ovoj temi. Ona ističe da je Šider u svojim izjavama za medije naveo neke tvrdnje koje nisu potkrepljene konkretnim prigovorima ili zabrinutošću izraženom tokom izbornog procesa. Ova činjenica baca svetlo na validnost njegovih tvrdnji i postavlja pitanje kada je tačno iznosio svoje mišljenje o izbornom procesu.

 

 


Šiderovo kršenje Kodeksa ponašanja posmatrača ODIHR-a

Jedna od ključnih tačaka koju je Ana Brnabić istakla jeste Šiderovo otvoreno kršenje Kodeksa ponašanja posmatrača ODIHR-a. Sa preko 475 međunarodnih posmatrača prisutnih na izborima u Srbiji, Šider se izdvojio kao jedini koji je direktno prekršio zahteve ODIHR-a da se posmatrači uzdrže od javnih komentara o izbornim procesima ili njihovim zapažanjima. Ova činjenica postavlja pitanje da li je Kodeks ponašanja nešto što je generalno irelevantno za gospodina Šidera.

Relevantna pitanja od interesa za srpsku javnost

Premijerka takođe ističe da nije kritikovala Šidera, već je samo navela činjenice i postavila relevantna pitanja od interesa za srpsku javnost. Njeno obraćanje naglašava potrebu za odgovornim i transparentnim delovanjem svih aktera u političkom procesu, kako domaćih, tako i međunarodnih.

Ana Brnabić je kroz svoje obraćanje postavila bitna pitanja koja zahtevaju odgovore, istovremeno otvarajući prostor za dalju diskusiju o ulozi međunarodnih posmatrača na izborima u Srbiji. Ova inicijativa dodatno osnažuje javni dijalog o političkom procesu i ulozi međunarodnih aktera u istom.

 

 

- Kao odgovor na ponovljene optužbe, dozvolite mi da ponovo ukažem na vrlo konkretne primere diskutabilnog ponašanja Andreasa Šidera – na koje već nedeljama nemamo odgovor:

1. Andreas Šider je u svojim izjavama za medije naveo da je „video fantomske glasove, čuo da je 50.000 ljudi dovedeno u Beograd i svedočenja o kupovini glasova”. Međutim, ako se pogleda zvanična evidencija sa četiri biračka mesta na kojima je bio prisutan kao posmatrač, videće se da ON NIJE ULOŽIO NIKAKVE PRIGOVORE NITI IZRAZIO ZABRINUTOSTI O IZBORNOM PROCESU. Kada je govorio istinu – kada je naknadno iznosio svoje mišljenje medijima ili kada je zvanično izjavio da nije video nepravilnosti na biračkim mestima?

2. Kako to da je, od 475 međunarodnih posmatrača prisutnih na izborima u Srbiji, on jedini koji otvoreno i kontinuirano direktno krši Kodeks ponašanja posmatrača ODIHR-a i njihov izričit ZAHTEV DA SE POSMATRAČI UZDRŽAVAJU OD JAVNIH KOMENTARA O IZBORNIM PROCESIMA ILI NjIHOVIM ZAPAŽANjIMA? Da li je Kodeks ponašanja nešto što je generalno irelevantno za gospodina Šidera i u drugim stvarima?

3. Nikada nisam kritikovala gospodina Šidera – jednostavno sam navela činjenice (gore navedene) i postavila relevantna pitanja od interesa za srpsku javnost. S druge strane, kada mediji u Srbiji, koji su mu tako dragi (N1 i Nova), neprestano napadaju njegovog kolegu evro-parlamentarca Vladimira Bilčika, da li je on reagovao, izrazio zabrinutost ili stao u odbranu ovog evropskog poslanika? NE. NIKAD. Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa - napisala je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (11)

Loading
Ada

16.01.2024 17:46

Istina nikoga ne treba da brine.

Ana

16.01.2024 17:49

Kada će pojedini prihvatiti volju i odluku građana?!

B2

16.01.2024 19:15

Gradjani Srbije su odlucili i to je istina koje ne treba niko da se boji.

B2

16.01.2024 19:16

Vreme je da svi prihvate cinjenicu da je narod iskazao svoju volju da glasa za Vucica.