ŠTA AKO NESTOROVIĆ NE ZAUZME NIJEDNU STRANU? Vučević na sednici SNS: Ako ne bude većine idemo ponovo na izbore!

Autor:

Vesti

15.01.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u sedištu te stranke na Novom Beogradu, s početkom u 17 časova.

ŠTA AKO NESTOROVIĆ NE ZAUZME NIJEDNU STRANU? Vučević na sednici SNS: Ako ne bude većine idemo ponovo na izbore!

Foto: ST/Nemanja Pančić/Branimir Jovanović

Predsednik stranke Miloš Vučević obratio se javnosti nakon sednice. Tom prilikom je prokomentarisao Branimira Nestorovića i činjenicu da se još uvek ne zna da li će zauzeti stranu SNS ili opozicije.

- Nema tu mistifikacije. Videćemo ima li skupštinske većine ili nema. Nema tu ništa tajno. Ili će biti većine ili idemo ponovo na izbore. Mi mislimo da nije dobro da idemo ponovo na izbore, ali to zavisi od političke volje svih koji su učestvovali i imaju odborničke mandate u Skupštini Grada Beograda. Mi mislimo da je bolje da se zauzme izborna većina. Kada budemo imali nešto konkretnije, obavestićemo vas. Ništa se neće raditi "na silu". Nisam siguran da svi dobro procenjuju kako će proći na tim izborima - rekao je i dodao da nije politička realnost da pojedini mogu sami da dobiju većinu.

- Mi bismo voleli da vidimo konstituisanje skupštine većine u Beogradu, ako ne biće ponovo izbori.

Podsetimo, Vučević se osvrnuo i na rezultat Srpske napredne stranke na izborima održanim 17. decembra 2023. godine.

- Izvršili smo analizu izbornih rezultata i na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Izbore smo ocenili kao uspešne, što se tiče liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane. Zahvalni smo Aleksandru Vučiću što je bio sa nama, ne samo kao nosilac liste, već što je istrpeo najveće pritiske. Ubedljiva pobeda naše liste. Od 66 lokalnih samouprava, u 54 imamo samostalnu većinu, a u 65 smo pobedili, da li u apsolutnim ili relativnim brojevima. Zadovoljni smo izbornim rezultatom, ali pre svega fokusirani na ono što nas čeka u narednom periodu.

- Ići ćemo polako u skladu sa rokovima. Ni na lokalnom nivou nećemo da žurimo, nego da vidimo koga će naša stranka da kandiduje. Pokazaćemo da imamo snage za nova imena i nova lica. Što se tiče narodne skupštine i konstituisanja, rokovi teku od 12. januara, 30 dana, u tom roku će biti konstituisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Zvezdica

15.01.2024 20:11

Izbori, ako budu ponovljeni opozicija će dobiti još manje glasova, zbog nasilja koji su sprovodili na ulicama Beograda.

Najdan

15.01.2024 20:12

Idemo u izbore. Taman da osvojimo još više glasova da ovi ludaci iz opozicije još jače zakukaju.

Magda

15.01.2024 20:14

Da neko ne pomisli da je neizbežan, nikoga ne moliti za koaliciju. Na ponovljenim izborima idemo još jače.

Zora

15.01.2024 20:22

Ako se izbori ponove, verujem da će SNS pobediti još ubedljivije.