PALE SVE MASKE, ŠOLAKOVI MEDIJI I REGION DOČEKALI NA NOŽ INICIJATIVU MINISTARSTVA I GENERALŠTABA: Oni bi da vojska NE POSTOJI, poludeli zbog vraćanja vojnog roka!

Autor:

Vesti

05.01.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao po komandi, opozicija, Hrvati i Kurti osuli drvlje i kamenje, optužujući Beograd da se sprema za rat.

PALE SVE MASKE, ŠOLAKOVI MEDIJI I REGION DOČEKALI NA NOŽ INICIJATIVU MINISTARSTVA I GENERALŠTABA: Oni bi da vojska NE POSTOJI, poludeli zbog vraćanja vojnog roka!

Foto: AP Geert Vanden Wijngaert,Tanjug Jadranka Ilic,Profimedia Julien Mattia Zuma Press Pro

Inicijativa o suspenziji odluke o obaveznom služenju vojnog roka, koju će pokrenuti Ministarstvo odbrane i Generalštab, ponovo je ujedinila dežurne mrzitelje - medije u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, predstavnike opozicije okupljene oko SSP i Dragana Đilasa, hrvatske medije i Aljbina Kurtija, takozvanog premijera Kosova.

Nije prošlo ni 24 sata kako je ministar odbrane Miloš Vučević otkrio da će uskoro pokrenuti ovu inicijativu, a rafalna paljba je počela. Izgleda da bi njima najviše odgovaralo da se Vojska Srbije - raspusti.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Miloš Vučević i Vojska Srbije

SULUDE TEORIJE

Portal Nova navodi da bi Vučević i predsednik Srbije Aleksandar Vučić da vrate obavezni vojni rok, a "kasarne su u raspadu, Vojska u rasulu, a vojničke plate slabe". U tekstu se navodi i da je ova inicijativa zapravo spin da bi se skrenula pažnja s navodnih neregularnosti izbora i pitanja Kosova. Da li je reč o marketingu ili meri za spas razorene vojske, pita se još jedan Šolakov medij - Danas, kome je ova tema na naslovnoj strani.

Uporedo su krenula i pljuvanja od opozicionara i to, što je ironija, prvo od onoga koga su profesionalni vojnici često označavali kao osobu koja je uništila Vojsku - Zdravka Ponoša.

Foto: ATA Images

Zdravko Ponoš

- Pitanje za ministra Vučevića - da li je "inicijativa" Generalštaba potkrepljena analizom i pokazateljima, za početak, i jednostavnim rečnikom: koliko košta i koliko vremena treba da se Vojska "preuredi" po toj "inicijativi" Generalštaba? Koliko košta i koliko vremena treba da se "opravi" aktuelni model, tj. neuspešna profesionalizacija Vojske? Ako jeste, to su informacije koje se debelo tiču građana ove zemlje. Ako nije, onda ništa - naveo je Ponoš na Tviteru.

Prema rečima Petra Boškovića iz Ponoševog pokreta, ova vest služi za prikrivanje nečega drugog.

- U ovom slučaju to je očigledno reč o izborima i neregularnosti izbora, kao i uvođenje kosovskih tablica. A ovo je klasično jedno spinovanje da se pokriju kosovske tablice, da se pokriju izbori i sve ono što i inače vlast u ovom trenutku radi - kazao je Bošković za jednu od Šolakovih televizija.

ZOVU NATO DA REAGUJE

A ko će da podrži šolakovce i opoziciju u pljuvanju? Pa prvi Hrvati naravno. Tamošnji mediji prenose vest o inicijativi za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka, ali se pozivaju na anketu da građani Srbije zapravo ne žele da idu u vojsku, te da (ne)će Srbin rado u vojnike, iako većina anketa pokazuje upravo suprotno.

Zbog najave su odmah počeli da prave haos i Albanci, Kurtijevi saradnici. Bivši kosovski diplomata, a sada direktor Kosovskog instituta za istraživanje i razvoj Ljuljzim Peci ocenio je ovu inicijativu kao još jedan korak u pripremi stanovništva Srbije za ratnu opciju, te pozvao Zapad da obezbedi mir i bezbednost slanjem još trupa NATO u region.

- Osim politike u Prištini i Tirani, Zapad treba da obrati punu pažnju šta Srbija radi na ovim prostorima. Naoružanje i mobilizacija Srbije znači još više NATO vojnih trupa u regionu da bi se obezbedili regionalni mir i stabilnost - istakao je Peci.

Miletić: To je za žaljenje

Politički analitičar Dejan Miletić navodi da je već postalo pravilo da Šolakovi mediji, opozicionari, hrvatski i albanski mediji na svaki potez Srbije koji je usmeren ka jačanju u isto vreme kreću u kampanju da bi to pljuvali.

- To već ostaje groteskno. Za strance i mogu da razumem, ne žele da jačamo, ali da naši mediji igraju u kolu sa stranim faktorima, koji su dokazano antisrpski nastrojeni, to je prešlo svaku granicu. Bruka. To je za žaljenje - navodi Miletić, kao i da je vraćanje obaveznog služenja vojnog roka dobar potez s više aspekata, od socijalnih do državničkih.

Obradović: Namerno stvaranje konfuzije

Darko Obradović, politički analitičar, kaže da je u našem društvu postala praksa da se svaka važna debata izokrene, uvuče u konfuziju i tako kreira ambijent povoljan za manipulacije:

- Svaki put kada je u našem društvu potrebno otvoriti poštenu, sadržajnu i stručnu debatu o važnim društvenim pitanjima suočeni smo s otimanjem te debate i donošenjem zaključaka unapred. U takvoj jednoj buci nastoji se izazivanje konfuzije u javnosti i kreiranje povoljnog ambijenta za manipulacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (28)

Loading
Mia

05.01.2024 21:39

Đilasovi su i uništili vojsku a aad kad se digla iz pepela bi da je ponovo unazade.

Stefan

05.01.2024 21:40

Tadić, Ponoš i kompanija su frustrirani jer nisu uspeli u nameri da unište vojsku.

mikica

05.01.2024 21:42

VUCKO OTERAJ OVAJ SLJAM IZ SRBIJE POD HITNO ove ustase salji za njihovu lijepu P.M. a a mariniku salji za RUMUNIJU jer ima rumunski pasos

Sonja

05.01.2024 21:45

Svima nam je poznato da Šorlak i njegovi ljudi i saradnici rade protiv sopstvene države. Kakvi loši ljudi. Nek ih je sramota!