LEČIĆ: Opozicija greši u tome što rešenje vidi u ponašanju ZAPADA, čime postaje instrument kojim se destabilizuje država

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Lečić kaže da su protesti i demonstracije proistekle od strane zapada, koji konstantno pokušava da prisvoji male zemlje, ne poštujući ničije nacionalne interese, na šta Srbija nikako ne sme da zaboravi.

LEČIĆ: Opozicija greši u tome što rešenje vidi u ponašanju ZAPADA, čime postaje instrument kojim se destabilizuje država

Foto: Novo Jutro

Glumac Branislav Lečić je, govoreći o nedavnim demonstracijama kod Terazijske česme, istakao je da je licemerje za zapada stvorilo svojevrsni bunt kod narod Srbije.  

- Ta česma jeste neka vrsta simbola. U međuvremenu se promenila atmosfera, danas je to srpski patriotizam. Imamo pritisak sa zapada, i zato je rođen bunt prema zapadu i EU - rekao je Lečić, govoreći o istorijskim demonstracijama kod pomenite česme. 

Kako je naveo, sa stanovništa glume, kada je u pitanju politika i bavljenje istom, postoje jako nesmotrene izjave, kada je u pitanju izjašnjavanje pojedinih glumaca,govoreći konkretno o glumici Svetlani Bojković. 

- Danas dominira geostrateški prostup, a ne demokratski. Demokratija se ogolila od strane zapada. Imamo zapad koji pokorava male zemlje, i preskače njihove interese, gde se stvara humanistička demokratska ideja. Sveži događaji, od pre dve ili tri godine objašnjavaju da se radi o sredstvu zapada kojim pokorava. Mi najbolje znamo naše nacionalne intesere, i važno je da se ortreznimo - kaže Lečić. 

Republika

Foto: Novo Jutro

 

 

Lečić je dodao da je i sam bio u zabludi, i verovao u pogrešne principe.

- Đinđić je mislio da će priključenjem Evropi i zapadu Srbija uspostaviti pravdu i dobre odnose sa komšijama i Albancima, ali se to nije ispostavilo tako. Doživeo je napad sa zapada, suptilan i rafiniran, zbog čega je došlo do smrti njegove - podsetio je Lečić. 

Govoreći o politici i opoziociji, Lečić kaže da opozicija danas greši u tome što rešenje vidi u ponašanju zapada, čime postaje instrument čime se destabilizuje država. 

Imate demokratski društveni bunt koji je donekle opravdan, ali nemamo sagledavanja šire slike. Ako nemamo koncentraciju na očuvanje države, onda nijedno političko pitanje neće biti rešeno - kaže Lečić. 

Zapadna politika kada nema argumente, napada lično osobe, i regrutuje korisne idiote, gde sam i ja bio isti, dodao je Lečić. 

 - Dehumanizuje se čovek, i to je njihova taktika - rekao je Lečić. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading