VUČIĆ DANAS SA BOCAN-HARČENKOM! Sastanak u 9 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike!

Autor:

Vesti

25.12.2023

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će biti održan u 9 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

VUČIĆ DANAS SA BOCAN-HARČENKOM! Sastanak u 9 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Sastanak će biti održan u 9 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je pres služba predsednika.

Ambasador Rusije i Vučić poslednji put su se sastali početkom novembra kada ga je predsednik Srbije upoznao sa teškom situacijom na Kosovu. 

- Vrlo dobar razgovor sa Bocan-Harčenkom. Upoznao sam ambasadora Ruske Federacije sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji, svakodnevnim progonom srpskog stanovništava, posebno sa Severa, ali i nepostojanjem želje za formiranjem ZSO od strane prištinskog režima. Takođe, konstatovali smo da se bilateralni odnosi između Srbije i Ruske Federacije uspešno razvijaju i izrazili uverenje da je tu saradnju moguće i poboljšati u budućnosti - napisao je tada predsednik na Instagramu.

Podsećmo da su sinoć u Beogradu održani nasilni protesti opozicione "Srbija protiv nasilja", koje predvode Dragan Đilas i Marinika Tepić.

Kasno sinoć naciji se obratio predsednik Vučić koji je umirio građane i obećao da neće dozvoliti rušenje i izborne volje naroda.

- Zahvalio sam se pripadnicima svim pripadnicima policije koji su težak teret podneli večeras. Za ljude je važno da znaju da je ovo bilo pripremljeno. Za to imamo čvrste dokaze. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni državni organi da reaguju u skladu sa Ustavom i zakonom. Niko nema pravo da ruši našu kuću i da uništava imovinu ove zemlje, a još manje neko ima prava da nanoši teške povrede našim policajcima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca, a više lakše ili još neustupljenog stepena povreda. Gađali su ih kockama kojima bukvalno možete da ubijete čoveka - rekao je Vučić.

Bonu video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ana

25.12.2023 08:26

Podrška Rusije je presudna u ovim momentima i Srbija sa Rusijom će uvek da ima najbolje odnose

Bubi

25.12.2023 08:52

Veoma važan sastanak koji mnogo može uticati na trenutna dešavanja!