BRNABIĆ DALA PONUDU OPOZICIJI: Ako Makron nije čestitao izbore, onda se Vučič i ja nećemo više baviti politikom, ali ako ipak jeste...

Autor:

Vesti

22.12.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Brnabić očekuje odgovor od predsednika Makrona

BRNABIĆ DALA PONUDU OPOZICIJI: Ako Makron nije čestitao izbore, onda se Vučič i ja nećemo više baviti politikom, ali ako ipak jeste...

Foto: Tanjug/Printscreen

Premijerka Ana Brnabić iznela je jasnu poruku na konferenciji za medije povodom navodne čestitke predsednika Emanuela Makrona predsedniku Aleksandru Vučiću.

Izjavila je da, ukoliko Makron nije lično čestitao Vučiću, predlaže da se oboje povuku iz politike. Međutim, ukoliko je čestitka ipak poslata, premijerka je predložila da se Borko Stefanović i Dragan Đilas proglase najvećim lažovima na svetu i pozovu ih da se povuku iz političkog života. Ova izjava izazvala je veliku pažnju javnosti i postavila pitanje odnosa između Srbije i Francuske.

- Evo ponude, ako predsednik Emanuel Makron nije lično čestitao predsedniku Aleksandru Vučiću, evo da kaže da se Aleksandar Vučić i ja više nećemo baviti politiku. Ako je Makron čestitao Vučiću, evo da se dogovorimo da Borko Stefanović i Dragan Đilas javno kažu da su najveći lažovi na svetu i da ih pozovemo da se više ne bave politikom. Nema više smisla - kazala ja ona.

 


Reakcije na premijerkinu izjavu



Nakon premijerkinog izlaganja, javnost je burno reagovala na ovu situaciju. Mnogi su isticali značaj odnosa između Srbije i Francuske, te su izrazili nadu da će se ova situacija razrešiti na diplomatski način. Takođe, komentarisano je i to kako bi eventualno povlačenje iz politike dvoje lidera uticalo na političku scenu u Srbiji.


Komunikacija između državnika



Ovaj slučaj baca svetlo na važnost komunikacije između državnika i zvaničnih institucija. Čestitke i izjave podrške između lidera jedne zemlje i lidera druge zemlje imaju veliki simbolički značaj i mogu uticati na međunarodne odnose.

Zbog toga je važno pažljivo pristupati ovakvim izjavama i pažljivo proveravati informacije pre nego što se iznesu javno.


Značaj političkih deklaracija



Premijerkin predlog da se povlačenje iz politike veže za određene političare otvara pitanje značaja političkih deklaracija. U politici, izjave i obećanja često imaju dalekosežne posledice i mogu oblikovati javno mnjenje. Stoga, važno je pažljivo razmatrati reči koje se izgovaraju u javnosti, posebno kada su u pitanju politički rivali.


Premijerka Ana Brnabić postavila je jasne uslove u vezi sa navodnom čestitkom predsednika Makrona. Ova situacija otvara mnoga pitanja o odnosima između Srbije i Francuske, kao i o važnosti političkih izjava i deklaracija. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija dalje razvijati i da li će doći do zvaničnog odgovora iz Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Jovan

22.12.2023 18:19

Lepo im je odgovorila premijerka na njihove laži

Sima

22.12.2023 18:20

Svima nam je jasno da je Đilas predvodnik lažova.

Jovan

22.12.2023 18:21

Opozicija zna da je Makron čestitao pobedu Vučiću, zato oni ne smeju da prihvate Aninu ponudu

Kaja

22.12.2023 18:27

Od predstavnika opozicije se i ne moze nista drugo ocekivati osim napada i neistina.