Brnabić: Insinuacije, nagađanja i brutalno navijačko ponašanje opozicije

Autor:

Vesti

22.12.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić odgovorila na optužbe o nepravilnostima na izborima

Brnabić: Insinuacije, nagađanja i brutalno navijačko ponašanje opozicije

Foto: Tanjug/Printscreen


Na vanrednoj konferenciji za medije, premijerka Ana Brnabić je odgovorila na optužbe organizacije CRTA o navodnim nepravilnostima na nedavnim izborima u Srbiji. Brnabić je istakla da nisu konstatovane nepravilnosti kroz zapisnike i da ništa nije predato nadležnim institucijama.



Optužbe i reakcija premijerke



Premijerka je oštro reagovala na optužbe, nazivajući ih insinuacijama, nagađanjima i poluinformacijama spakovanim u politički kontekst.

„Čuli smo insinuacije, nagađanja, poluinformacije i sve lepo spakovano za jedan politički kontekst koji tera vodu na njihovu vodenicu, kao što je bilo u kampanji nastavili su istim manirom. Nema profesionalnosti, objektiovnosti, to je jedno brutalno navijačko ponašanje. Morala sam da reagujem iz prostorija Vlade a ne SNS, jer ovo što smo videli i ovo što vidimo i slušamo od nedelje uveče, odnosno od ponedeljka ujutru kada su se predstavnici opozicije opasuljili kada im je proradio softver i videli da su izgubili i onda počeli da osporavaju izbore, od tada sve slušamo kako od njih tako od organizacija civilnog društva“, kaže Brnabić.

Naglasila je da nije primetila profesionalnost i objektivnost u pristupu organizacije CRTA, te da je to, po njenom mišljenju, direktna destabilizacija Srbije i pokušaj rušenja ustavnog poretka. Brnabić je istakla nedostatak konkretnih dokaza koji bi potkrepili optužbe o lažiranju izbora, te je pozvala na verovanje u institucije države.

„Ni u jednoj zemlji se ne dešava da imate ovakve optužbe koje onda idu svuda po svetu, gde optužujete državu da je lažirala izbore, a da ne pružite nijedan dokaz. Na kojim izborima se takmičite – u Briselu i Berlinu ili u Srbiji. Pošto njima verujete, a ne verujete institucijama države. Crta nije podnela ništa Tužilaštvu, ni jedan jedini papir“, dodala je.


Optužbe o organizovanim migracijama birača



Izveštaj organizacije CRTA izneo je osnovanu sumnju da je došlo do organizovanih migracija birača koje su uticale na ishod izbora za Skupštinu Beograda. Navodeći da je trećina prijavljenog broja fantomskih birača glasala na izborima, CRTA je izazvala veliku pažnju javnosti i postala predmet rasprave u medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 


Reakcija na optužbe


Reakcija izborne posmatračke misije CRTA izazvala je brojne reakcije članova RIK-a i GIK-a, koji su istakli važnost procesa i naveli da su do sada prikupljene činjenice i analize osnov za ozbiljnu sumnju u regularnost izbora.

Konačno, rasprava o izveštaju organizacije CRTA nastavlja se kako u domaćim, tako i u međunarodnim medijima, stvarajući kompleksnu sliku o političkoj situaciji u Srbiji nakon nedavnih izbora.

Komentari (15)

Loading
Šiki

22.12.2023 18:20

Opoziciji je cilj jasan,a to je destabilizacija Srbije!

Teona

22.12.2023 19:44

Svaka joj je na mestu. Bravo. Pravi divljaci

Ena

22.12.2023 20:23

Izbori su bili regularni i to pokazuje nikad manji broj prigovora, a ovi što iznose naknadnu pamet, verovatno to ne rade za džabe.

Danka

22.12.2023 20:56

Такву опозицију свет видео није!