VUČIĆ SA VIOLOM FON KRAMON: "Razgovarali smo o izborima u Srbiji i evropskom putu!" (FOTO)

Autor:

Vesti

18.12.2023

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je poslanicu Evropskog parlamenta Violu fon Kramon.

VUČIĆ SA VIOLOM FON KRAMON: "Razgovarali smo o izborima u Srbiji i evropskom putu!" (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Dobar i otvoren razgovor sa Viola fon Kramon. Razgovarali smo o izborima u Srbiji, regionalnim temama i evropskom putu Srbije - napisao je predsednik Srbije Aleksnadar Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, u Srbiji su juče održani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. PRema najnovijim podacima RIK-a do 14 sati na osnovu obrađenih 7.932 od 8.273 biračka mesta, apsolutnu većinu ima Izborna lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane koja je osvojila 46,71 odsto glasova.

Lista Srbija protiv nasilja osvojila je 23,56 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije - 6,56, izborna lista Nada za Srbiju ima 5,04 odsto, lista "Mi - glas iz naroda - Branimir Nestorović" - 4,69, a Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović 2,78 odsto glasova.

Trijumf liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ iznenadio je malo koga od vodećih svetskih medija, a o izbornom danu izveštavao je i Vašington post.

Rok za formiranje Narodne skupštine je 30 dana od objavljivanja konačnih izbornih rezultata, a parlament posle toga u roku od 90 dana treba da izabere novu vladu. Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, Republička izborna komisija u roku od deset dana od dana objavljivanja ukupnog izveštaja o rezultatima izbora treba da dodeli mandate kandidatima za narodne poslanike po njihovom redosledu na izbornoj listi.

Narodna skupština na prvoj sednici, koju zakazuje predsednik iz prethodnog saziva, potvrđuje mandate narodnih poslanika. Skupština je konstituisana potvrđivanjem mandata dve trećine narodnih poslanika.

Iz RIK-a je najavljeno da će večeras biti saopšteni preliminarni rezultati izbora, a da se konačni rezultati mogu očekivati pošto se završe sve izborne radnje, odnosno isteknu rokovi za podnošenje prigovora ili eventualno ponavljanje izbora na nekim biračkim mestima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ivana

18.12.2023 17:22

Ubedljiva pobeda SNS ponosni smo

Danka

18.12.2023 17:25

Свака част овом човеку, код њега је сваки нови дан нова борба за Србију.

Marko

18.12.2023 17:32

Vučić nastavlja borbu za Srbiju!

Marko

18.12.2023 17:34

Vučić posle izbora se vraća svojim obavezama.