OVAKO IZGLEDA GRAFIKON REZULTATA BEOGRADSKIH IZBORA!

Autor:

Vesti

17.12.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspored mandata na osnovu preliminarnih rezultata

OVAKO IZGLEDA GRAFIKON REZULTATA BEOGRADSKIH IZBORA!

Foto: Republika


Prema preliminarnim rezultatima izbora za Skupštinu grada Beograda, lista "Beograd ne sme da stane" osvojila je najveći broj glasova, osiguravajući 47 mandata.

Međutim, formiranje gradske vlasti će zavisiti od dogovora o koaliciji sa drugim učesnicima izborne trke.


Lista "Srbija protiv nasilja" osvojila je 44 mandata, dok lista "Nada za Beograd" ima 7 mandata, a "Mi - Glas iz naroda" i "Ivica Dačić premijer Srbije" obezbedili su po 6 mandata.

Foto: Republika

 

 

Preliminarni rezultati i političke procene



Prema preliminarnim rezultatima, lista "Srbija ne sme da stane" osvojila je 38,5% glasova, dok je drugoplasirana lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 35%.

Treće mesto zauzima lista "Nada za Beograd" sa 6% osvojenih glasova, dok SPS ima 5,4% i lista koju predvodi dr Nestorović 5,1% glasova.


Predviđanja i mogući scenariji



Aleksandar Vučić je izjavio da će formiranje vlasti u Beogradu zavisiti od nekoliko faktora, uključujući dogovor sa gospodinom Nestorovićem, koji trenutno ima 6 mandata. Takođe, uloga "Dveri" i "Zavetnika" takođe može biti ključna, s obzirom da postoji mogućnost da pređu cenzus, što bi značajno uticalo na političku sliku grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading