POGLEDAJTE ATMOSFERU U ŠTABOVIMA OPOZICIONIH STRANAKA! Evo kako trenutno izgleda kod Dveri, Zavetnika i stranke "Dosta je bilo"! (FOTO GALERIJA)

Autor: S.D.

Vesti

17.12.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stolu su sve moguće vrste sireva, spring rolnice sa povrćem, brancin u belom vinu, pohovani oslić sa krompirom.

POGLEDAJTE ATMOSFERU U ŠTABOVIMA OPOZICIONIH STRANAKA! Evo kako trenutno izgleda kod Dveri, Zavetnika i stranke "Dosta je bilo"! (FOTO GALERIJA)

Foto: Republika.rs

U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova, uključujući i Beograd, a sve možete pratiti na našem blogu. Ovo će biti 14. parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja u Srbiji, a deveti vanredni.

Iako birališta još nisu zatvorena i izbori tek ulaze u finiš, hrana se u štabovima uveliko poslužuje. I to kako. Reporteri Republike zabeležili su neverovatne prizore u štabu jedne partije, ali hajde da vam ostavimo još koji red da pogodite koje.

Jedno od političkih zbivanja prati se u izbornom štabu lidera Dveri, Boška Obradovića, i liderke pokreta Zavetnica, Milice Zavetnice, gde je zabeležena opuštena atmosfera. Izborni štab smešten je u prestižnom hotelu Moskva, a novinari se tek okupljaju. Prvo obraćanje očekuje se oko 20.30. Očekuje se i dolazak Boška Obradovića.

Tu su na stolu sve moguće vrste sireva, spring rolnice sa povrćem, brancin u belom vinu, pohovani oslić sa krompirom. Ne, ni tu nije kraj.

Nušiceva 27, gde se nalazi izborni štab "Dosta je bilo", rezervisan je za Sašu Radulovića, lidera ovog političkog pokreta. Trenutno, prema informacijama, u izbornom štabu "Dosta je bilo" osim novinara nema preterano pristalica. 

Narodna stranka ne zaostaje za svojim političkim protivnicima. Inicijalno štab je trebao da bude u Njegoševoj ulici. Reporteri Republike su u ulici Kralja Milana zatekli veselu atmosferu. U štabu se nalaze brojni novinari zajedno sa pristalicama ove političke partije.

U izborni štab političke partije "Nada za Srbiju" stigao je Vladimir Štimac.

Podsetimo, na 8.273 biračka mesta svoje pravo može da iskoristi 6.500.666 upisanih birača. Biračka mesta biće otvorena do 20 časova.Za parlamentarne izbore građani se opredeljuju za jednu od 18 izbornih lista na kojima je predloženo 2.817 kandidata za 250 mesta u parlamentu. Za Skupštinu Vojvodine takmiči se 13 izbornih lista za 120 poslaničkih mesta, a za Skupštinu Grada Beograda 14 izbornih lista za 110 odborničkih mesta. Izborna tišina traje do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 20.00 časova.

U vreme predizborne tišine na javnim skupovima, u elektronskim i štampanim medijima ne smeju se objavljivati procene rezultata izbora, javno predstavljati kandidati za narodne poslanike, njihovi programi i slično, a ovo se odnosi i na portale koji su registrovani kao mediji. Svaki građanin glasa na biračkom mestu na kojem je upisan u birački spisak, a može da glasa samo uz važeću ličnu kartu ili pasoš. Poželjno je, ali nije obavezno, predati i poziv za glasanje. Ukoliko se neko zatekne na biračkom mestu prilikom zatvaranja biračkog mesta ili neposredno ispred, biće mu omogućeno da glasa.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading