VEDAR I NASMEJAN - TOMISLAV MOMIROVIĆ STIGAO NA GLASANJE! Ministar trgovine ispunio svoju građansku dužnost na Vračaru! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.12.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova, uključujući i Beograd.

VEDAR I NASMEJAN - TOMISLAV MOMIROVIĆ STIGAO NA GLASANJE! Ministar trgovine ispunio svoju građansku dužnost na Vračaru! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine i član predsedništva SNS-a Tomislav Momirović glasao je jutros na izbornom mestu Institut za transfuziju krvi Srbije na Vračaru.

U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova, uključujući i Beograd, a sve možete pratiti na našem blogu. Ovo će biti 14. parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja u Srbiji, a deveti vanredni.

Na 8.273 biračka mesta svoje pravo može da iskoristi 6.500.666 upisanih birača.

Biračka mesta biće otvorena do 20 časova.

Za parlamentarne izbore građani se opredeljuju za jednu od 18 izbornih lista na kojima je predloženo 2.817 kandidata za 250 mesta u parlamentu.

Za Skupštinu Vojvodine takmiči se 13 izbornih lista za 120 poslaničkih mesta, a za Skupštinu Grada Beograda 14 izbornih lista za 110 odborničkih mesta.

Izborna tišina traje do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 20.00 časova.

U vreme predizborne tišine na javnim skupovima, u elektronskim i štampanim medijima ne smeju se objavljivati procene rezultata izbora, javno predstavljati kandidati za narodne poslanike, njihovi programi i slično, a ovo se odnosi i na portale koji su registrovani kao mediji.

Svaki građanin glasa na biračkom mestu na kojem je upisan u birački spisak, a može da glasa samo uz važeću ličnu kartu ili pasoš. Poželjno je, ali nije obavezno, predati i poziv za glasanje.

Ukoliko se neko zatekne na biračkom mestu prilikom zatvaranja biračkog mesta ili neposredno ispred, biće mu omogućeno da glasa.

Sve najnovije vesti o izborima 2023. godine u Srbiji pratite u našem blogu uživo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mila

17.12.2023 11:07

Momorovic nasmejan dolazi da glasa svestan rezultata svog rada!!!