"PITAJTE TO LAŽNE PATRIOTE, SVUDA IH IMA, SAMO ŠTO JOŠ NE GOSTUJU I U VREMENSKOJ PROGNOZI" Dačić se obrušio na voditelja: Ja sam političar dosta dugo, znam kako se to radi!

Autor:

Vesti

14.12.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić je u toku razgovora, voditelja upitao zašto određena pitanja ne pita baš te lažne patriote koje većinom vremena gostuju upravo ovoj emisiji, koji se nalaze na izbornoj listi.

"PITAJTE TO LAŽNE PATRIOTE, SVUDA IH IMA, SAMO ŠTO JOŠ NE GOSTUJU I U VREMENSKOJ PROGNOZI" Dačić se obrušio na voditelja: Ja sam političar dosta dugo, znam kako se to radi!

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Ministar spoljni poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, gostovao je u Jutarnjem programu na TV Happy, gde je govorio o predizbornoj kampanji, putu njegove partije nakon izbora i poziciji Srbije na međunarodnoj šahovskoj tabli.

Dačić je objasnio kakvi se spoljnopolitički pritisci vrše na Srbiju.

- Od marta EK neće da radi u punom kapacitetu. Doneće zaključke koji se tiču Zapadnog Balkana. Država mora da donosi određene odluke. Oni će to da do kraja januara stave u pregovarački okvir. Predsednik Vučić se izuzeo obaveza nezavisnosti. To je pitanje šta pod tim podrazumevaju. To je kompleksna sad situacija. EU donosi određene odluke ne pitajući nas. Imaćete zahtev da se Srbija složi da Kosovo bude članica UN. Bez pristanka matične države može da uđe u UN. Šta bi bilo sada kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji ili Kini? Da li možemo da izdržimo to bez njihove podrške. Zato je bitno za koga će se glasati na izborima. Ko će biti na mestu gde će se dovoditi takve odluke. Očekuju nas veliki pritisci na implementaciji Ohridskog sporazuma - rekao je Dačić.

Ministar je rekao da posle izbora, SPS želi koaliciju sa SNS-om, stavljajući akcenat na to da je njihova politika socijalizam i patriotizam.

- Mi želimo većinu sa SNS-om. Ovo su izbori gde će se sve videti. Naša politika je socijalizam i patriotizam. Morao sam sve vreme da orijentišem svoju pažnju, ispada da ne vodim svoju kampanju i da se pravdam, te da imam ulogu sumnjivog lica. Mi nastavljamo koaliciju sa SNS-om, ako to ne žele nije problem. Hoću da imamo čist odnos i da ne skrenemo sa magistralnog puta kojim idemo - ističe on.

Dačić je u toku razgovora, voditelja upitao zašto određena pitanja ne pita baš te lažne patriote koje većinom vremena gostuju upravo ovoj emisiji, koji se nalaze na izbornoj listi, a sada njemu, kako kaže, drže predavanje.

- Ja sam političar dosta dugo, znam kako se to radi - rekao je Dačić.

Našta je voditelj Milomir Marić odgovorio pitanjem: "Znači li to da sam ja narodni neprijatelj? Oni se i žale da ne gostuju dovoljno", uz smeh rekao je voditelj Jutarnjeg programa.

Na šta se ministar nadovezao šaljivim tonom: "Pa da, nema ih samo u vremenskoj prognozi..."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading